Stars

Moderna bajka: Udala se za princa kojeg je upoznala u klubu

Moderne bajke se i dalje pišu, a ovdje su u glavnoj ulozi jedna djevojka iz Washingtona i pravi pravcati princ

Da prekrasne bajke postoje i u stvarnom životu govori i priča Ariane Austin i Joela Makonnena. Njegovo ime ti samo po sebi ništa ne znači, no kada ti kažemo da je princ Joel praunuk etiopskog cara Hailea Selasieja, sigurno ti neke stvari postaju jasne. "Stari aristokratski svijet upoznaje moderni šarm" - tako su brojni mediji opisali ovo vjenčanje.

 | Autor: Doyun Ayonedi Doyun Ayonedi

Ceremonija sklapanja braka između djevojke iz susjedstva i etiopskog vladara započela je 9. listopada, trajala je nekoliko dana te se odvijala u dvije države. Vjenčanje je započelo u etiopskoj ortodoksnoj crkvi, a vodilo ju je 13 svećenika. Mladenci su nosili plaštove i krune na glavi, kao pravi pripadnici kraljevske obitelji.

 | Autor: Doyun Ayonedi Doyun Ayonedi

Nakon crkvenog vjenčanja ceremonija se nastavila u Manassasu, sali za vjenčanja Foxchase Manoru. Cijeli prostor je bio ukrašen zlatnim uzorcima, platama na kojima je poslužena tradicionalna hrana iz Etiopije te crni gvajanski kolači, koje su gosti, njih 307, kasnije nosili i kući kao svadbeni poklon.

 | Autor: Doyun Ayonedi Doyun Ayonedi

Ovaj brak nije ishitrena odluka. Naime, Ariene i Joel su se upoznali prije 12 godina, i to na plesnom podiju kluba Pearl u Washingtonu. U međuvremenu su oboje završili fakultete, našli dobre poslove i još se više zaljubili jedno u drugo. Planiranje ovog raskošnog vjenčanja potrajalo dosta dugo pa mladenci ništa nisu prepustili slučaju: "Oboje smo osjećali da je ovo dobra odluka. Samo što nismo htjeli da to bude ishitreno, i imali smo puno stvari koje smo prije ovog čina trebali napraviti..."

 | Autor: Doyun Ayonedi Doyun Ayonedi

Kada su se tek upoznali, Makonnen nije rekao Ariane za svoju titulu. Bio je običan 23-godišnjak koji je pokušao osvojiti najzgodniju djevojku u klubu u Washingtonu. Uletio je njoj i njezinoj prijateljici s jednom tipičnom muškom pričom: "Vas dvije iste mogle snimati reklamu za Bombay Sapphire (slavni gin)". Pet minuta kasnije obratio se Ariani: "Bit ćeš mi djevojka".

 | Autor: Doyun Ayonedi Doyun Ayonedi

Njegova aristokratska obitelj ga i danas zafrkava zbog toga. Tada 21-godišnja Ariane je bila potpuno oduševljena mladim Joelom, koji je za vrijeme studija živio u Švicarskoj i Italiji.

Možda vas zanima Znači, ovako izgleda vjenčanje od 40 milijuna kuna Rubrika Stars Stars

Nakon studija je Joel s ujakom pokrenuo Svijet alkemije, organizaciju koja pomaže mladim Etiopljanima da dobiju prve poslove i edukaciju. Kako se i Ariane željela posvetiti obrazovanju, oboje su krenuli svojim putem, sve do 2014. godine.

Tada ju je princ Joel odlučio zaprositi. Kada je to konačno učinio, ona je samo uskliknula: "Bilo je i vrijeme!".

Možda vas zanima Dirljivo: tko je ovoj učiteljici uljepšao vjenčanje? Rubrika Life&style Life&style

Danas je princ Joel zaposlen u pravnom odjelu farmaceutske industrije Otsuka, dok je Ariene filantropkinja i pomaže djeci. Sami  su zaključili: "Da nismo toliko inzistirali na ovom savršenom danu i ceremoniji, već bismo živjeli zajedno". Pogotovo Joel koji je donedavno još uvijek živio s cimerima...

Photo: Doyun Ayonedi

Komentari 0