Stars

Mjuzikl o lady Di (na Netflixu je!) nakon oštrih kritika konkurira i za nagradu za najgori film

  • Čini se da će filmska verzija mjuzikla o princezi Diani ove godine osvojiti mnoštvo Zlatnih malina
  • Mjuzikl je za neslavnu nagradu nominiran u gotovo svim kategorijama
  • Negativne kritike dobio je i od stručnjaka i od publike

Filmska verzija brodvjeskog mjuzikla o princezi Diani, Diana: The Musical premijerno je prikazana na platformi Netflix u listopadu prošle godine. Show je dobio izrazito negativne kritike i od stručnjaka, ali i od publike, a sad bi mogao ponijeti i nagradu za najgori film godine na dodjeli nagrada Zlatna malina u ožujku. Zlatna malina dodjela je nagrada na kojoj se svake godine biraju najgora filmska ostvarenja, kao i najgori glumac i glumica.

U mjuziklu Diana: The Musical središte radnje vrti se oko poznatog ljubavnog trokuta princeze Diane, princa Charlesa i Camille Parker Bowles, a pokupio je i nominacije za najgoreg redatelja (Christopher Ashley), najgoreg glumca (Roe Hartrampf koji je utjelovio princa Charlesa), najgoru glumicu (Jeanna de Waal koja je utjelovila princezu Dianu), kao i za sporedne glumce, koreografiju i scenarij. “Pobjednici” nagrade Zlatna Malina bit će objavljeni 26. ožujka, dan prije dodjele nagrade Oscara. 

Diana: The Musical premijerno je izveden na Broadwayu u studenom 2021., dok je filmska verzija puštena na Netflixu mjesec dana ranije, u listopadu.

Elizabeth Debicki kao Lady Di u Kruni Možda vas zanima Paparazzi su poludjeli dok je Elizabeth Debicki snimala scene Krune. Sličnost s Lady Di je nevjerojatna Rubrika Stars Stars

Mjuzikl je pokupio loše kritike i recenzije i u SAD-u i u Ujedinjenom Kraljevstvu, a mnogi kritičari dali su mu po jednu zvjezdicu kao ocjenu. Gledatelji su ismijavali i besmislene stihove originalnih pjesama napisanih za mjuzikl. Diana u jednom trenutku tako pjeva kako bi “željela da je princ Charles Elton John.” Zatim doda: “U redu, nisam intelektualka, ali možda ima diskoteka gdje bi princ mogao čuti Princea i svi bismo postali Funkadellic”. Također kasnije upadne na Camillinu zabavu i zaprepasti goste pjevajući o “uzbuđenju u Manilli s Dianom i Camillom”.

Mnogi preispituju ton i to koliko je zapravo mjuzikl točan u svojim verzijama događaja. Jedna kritika kaže: “Diana: The Musical najuvredljivija je i ponižavajuća izvedba pokojne princeze od Walesa od njene smrti 1997. Uz ovaj mjuzikl, Netflixova serija “Kruna” izgleda kao kraljevska enciklopedija istine”.

Brojni gledatelji su svoje nezadovoljstvo i kritike izrazili i na Twitteru. “Upravo sam pogledao prvih 20 minuta Diana: The Musical i toliko sam umoran da mislim da haluciniram. Mogu li ljudi potvrditi da je ovo stvarno jer se čini poput noćne more.”

Mnogi komentatori prozvali su i princa Harryja, koji je potpisao unosan ugovor s Netflixom, da prekine svaku povezanost sa platformom zbog “ponižavajućeg prikaza njegove majke i kraljevske obitelji”.

Pogledaj koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije Možda vas zanima Koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije? Prodan je za lijepu svotu Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0