Stars

miss7 je na kraljevskom vjenčanju i donosi ti sve detalje iz sata u sat!

Windsor calling! Tko je došao na vjenčanje, što su uzvanici nosili, kako narod proslavlja vjenčanje svog princa, što se jelo, a što pilo, i - koju je vjenčanicu Meghan odabrala? Sve to i još puno detalja s kraljevske bajke donosi ti novinarka miss7, Anamaria Butković, ravno s lica mjesta!

   | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

14:00 Vjenčani su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, oni sada nose vjenčano prstenje, on od platine, a ona od velškog zlata, a nakon ceremonije koju je obilježila nevjerojatno inspirirajuća propovijed biskupa Michaela Curryja i izvedba gospel zbora pjesme 'Stand by Me', mladenci i njihovi gosti pozvani su na ručak u dvorcu Windsor koji je upriličila kraljica Elizabeta. No, prije toga, mladenci će se provesti kočijom gdje ih upravo pozdravlja 100 tisuća čestitara diljem ulica Windsora.  

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

  13:00 h Here comes the bride! 

Meghan Markle ušla je u kapelicu i nježni osmijeh uputila svom budućem suprugu koji nije uspio skrivati nervozu i zaljubljenost. "Čarobna si", prošaptao joj je Harry kad je mladenku je do oltara ipak dopratio princ Charles, njezin, uskoro, svekar, a stilski nepogrešiva Meghan odabrala je haljinu za koju se vjeruje da stoji oko 100 tisuća funti, što će mladenka sama platiti. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Kraljica i princ Filip

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Dugoočekivano ime dizajera? Kreativna direktorica Givenchyja Clare Waight Keller.  Da, francuska kuća, ali britanska dizajnerica. Bit će i zanimljivo koju je drugu haljinu Meghan odabrala jer će se još jednom preodjenuti. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Pitanje je bilo i koju će tijaru nositi, a Meghan je odabrala Queen Mary dijamatnu tijaru koju joj je posudila kraljica Elizabeta, a nosila je posuđeni veo s 53 izvezena cvijeta koji predstavljaju 53 zemlje Commonwealtha. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Vojvotkinja od Cambridgea i princeza Charlotte

12:45 h Princ Harry je ušao u kapelicu, odjeven u crnu uniformu, baš kao i njegov brat William, ali nije, kako se nagađalo, obrijao bradu, a mladenku Meghan smo mogli vidjeti kratko kako se u automobilu od hotela provezla sa svojom majkom Dorijom Ragland. No, tako željno iščekivan pogled na vjenčanicu je izostao. Ali kako se vjenčanje približava, tako se među novinarima prenio glas da će mladenku ipak, umjesto princa Charlesa kako je dogovoreno, mladoženji predati njezin otac, Thomas Markle, koji je, podsjetimo, prije pet dana završio u bolnici zbog problema sa srcem. Priča se da se gospodin Markle ipak osjeća dovoljno jak da dovede kći do oltara, ali to, ipak, nije potvrđeno.  Kako je još petnaestak minuta ostalo do vjenčanja, i to ćemo uskoro saznati.   

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Mladoženja i kum su stigli

 

12:15 h Niti sat vremena nas dijeli od vjenčanja. Princ Harry se navodno sastao s princom Williamom, svojim bratom i kumom, s kojim će dočekati mladenku u kapeli, a Windsor je sve glamurozniji iz minute u minutu: nakon Amal i Georgea Clooneya, stigao je još jedan moćan celebrity par - Victoria i David Beckham. I dok je odvjetnica Amal zablistala u žutoj haljini Stelle McCartney i šeširu uz to kombinirajući zlatne cipele, Victoria se odlučila za svoj dizajnerski tamnoplavi model, koji je osvježila s narančastim salonkama. Mi ne možemo odlučiti, a ti - koja kraljevskije izgleda?  

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Također, vjenčanju će nazočiti i sestra Kate Middleton, Pippa Middleton, u haljini The Fold i šeširu Jess Collett. U pratnji je supruga Jamesa Matthewsa.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

11:30 h: Dok se dolazak kraljevske obitelji očekuje u 12.25 sati po našem vremenu, u Windsor na vjenčanje stižu slavni gosti. Među prvima je došla Oprah Winfrey koja je za ovu priliku odabrala nježnoroza haljinu Stelle McCartney i bijeli, raskošni šešir ukrašen cvijećem. So posh, rekli bismo, a elegantni su bili i glumac Idris Elba u pratnji zaručnice Sabrine Dhowre te glazbenik James Blunt i supruga Sofia Wellesley.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Oprah Winfrey   

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Došla je i bivša - Chelsey Davy

No, ono što je iznimno zanimljivo, došla je i Harryjeva bivša djevojka Chelsy Davy. Vjerujemo, uz Meghanin blagoslov!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver James Blunt

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Idris Elba sa zaručnicom

 

10:30 h   Prvi gosti su počeli pristizati i počelo je ono što se s velikim nestrpljenjem očekivalo još otkako su princ Harry i Meghan Markle 27. studenoga 2017. objavili svoje zaruke. Vjenčanje princa, šestog u nizu nasljednika za engleski kraljevski tron, i pučanke, američke glumice, održava se točno u podne (u 13 h po našem vremenu) u Kapelici svetog Jurja u sklopu dvorca Windsor, gdje će se održati i prvo primanje čija je domaćica kraljica Elizabeta II, mladoženjina baka.

 | Autor: Anamaria Butković Anamaria Butković Novinarka miss7 Anamaria Butković budno prati kraljevsko vjenčanje na licu mjesta
U Windsoru se od jutra okuplja mnoštvo, uz koje je i novinarka miss7 Anamarija Butković,  koje će pozdraviti mladence dok se iz kapele kraljevskom kočijom voze prema dvorcu Windsor, no na samo vjenčanje pozvano je 600 uzvanika, a tek 200 najvećih sretnika navečer će plesati u vili Frogmore House, nedaleko od dvorca, na slavlju koje priređuje mladoženjin tata, princ Charles. 

 

 

Pretpostavljalo se da će slobodoumna Amerikanka Meghan unijeti dašak svježine u kraljevsku obitelj i ona je već vidljiva i na sam dan vjenčanja. Naime, članovi kraljevske obitelji svoja vjenčanja imaju tijekom tjedna, dok Harry i Meghan (poput većine nas:), staju pred oltar u subotu. Windsor, grad u grofoviji Grofoviji Berkshire nije slučajno odabran - udaljen je 34 kilometra od Londona i dvorac je jedna od kraljičinih službenih rezidencija, a u tamošnjoj kapelici, u kojoj se održava vjenčanje, princ Harry je kršten.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Prvi gosti su već počeli pristizati - među njima i glamurozni par Delfina Blaquier i Nacho Figueras. Šeširi su, dakako, za dame obavezni

Također, ovo vjenčanje lišeno je političke dimenzije tako da nije pozvana ni engleska premijerka Theresa May, ali ni američki predsjednik Donald Trump, pa ni mladoženjin prijatelj, bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama. No, i Meghanina lista uzvanika je kraća: njezini polusestra i polubrat, s kojima mladenka ne održava prisne obiteljske odnose, Thomas i Samantha Markle, nisu pozvani, dok njezin otac, Thomas Markle, također neće biti nazočan vjenčanju jer je, kako mediji izvještavaju, prije neki dan imao operaciju srca. No, Meghanine prijateljice i kolege iz serije 'Face' su stigli u Veliku Britaniju, kao i Meghanina majka, Doria Ragland, koja je je jučer upoznala kraljicu. 

Dolazak članova kraljevske obitelji očekuje se u 11.25 (12.25 po našem vremenu). 

 | Autor: Anamaria Butković Anamaria Butković


 

 

 

 

 

 

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0