Stars

Mirjana Mikulec otkrila kako smanjiti jutarnji stres

Poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec samo miss7 otvorila je vrata svoga doma, napisala svoj jutranji dnevnik te otkrila kako pobjeđuje hektičan početak dana. Svakako ćemo isprobati njezine ranojutarnje trikove

Jutra, koja tijekom radnih dana često znaju biti hektična, planiranjem se trudim zadržati mirnima da nam barem početak dana ne prođe u žurbi i jurnjavi. Budim se ujutro vrlo rano, na nogama sam već od 6 sati, a Mia i Matea obično od 7 ili 8, ovisno kada moraju krenuti u školu.  Ovo vrijeme dok svi još spavaju je u biti jedino vrijeme samo za mene. Onda kreće i priprema doručka kako bismo svi nešto pojeli prije nego li se raspršimo po gradu, svatko na svoju stranu. 

 | Autor:
 
Prije negoli krenem s pripremom jela, budim ostatak obitelji da bi svi stigli obaviti svoje male jutarnje rituale, a do tad ih već čeka spreman doručak. Za doručak nemamo nikada puno vremena, ali zato ima puno truda i planiranja unaprijed.

Kruh, voće i žitarice su osnova koja je uvijek na meniju u kombinaciji s Margom, avokadom, sjemenkama i orašastim plodovima, domaćim pekmezom i medom, ovisno kako koji dan. To je najbrža opcija, oduzima nam najmanje vremena za pripremu, a cure jedu zdravo. Volimo provjerene i domaće proizvode pa mi tako med nabavlja sestra, a najbolji domaći pekmez radi moja prijateljica. Sve to u raznim kombinacijama mlađa Mija obožava, Matea jako često ubaci i orašaste plodove, pa nemam problema s izbirljivošću i svi se nekako dobro poklapamo s ukusima u prehrani.

 | Autor:

Ako je mirnije jutro i imamo više vremena, ubacimo i pripremu omleta. Muž skokne po kruh ili peciva, a za sve to ne treba puno pripreme. Da bismo to sve stigli gotovo u pravilu sve spremimo dan prije - i ono što ćemo jesti tog dana, ne samo za doručak, ali i knjige za školu, odjevne kombinacije… a onda svatko na svoju stranu kreće u nove izazove.

 | Autor: Darko Mihalić Darko Mihalić

Photo: None