Stars

Matematika je rekla: Ovo su najljepši celebritiji na svijetu

Da ljepota dolazi iznutra, nešto je u što čvrsto vjerujemo jer je ona vanjska ipak stvar pojedinca i gotovo ju je nemoguće ocijeniti na objektivan način, ali znanstvenici tvrde kako postoji jako dobar razlog zašto su celebritiji uglavnom uvijek nositelji titule najljepših

Teško je ne primijetiti kako su oni koji koračaju crvenim tepihom daleko ljepši od prosječne osobe. Pa, iza toga postoji dobar razlog - tvrde znanstvenici. Naime, istraživanja pokazuju kako te simetrično, proporcionalno lice automatski smješta koju stepenicu više prema uspješnijoj karijeri, naslovnici Voguea ili čak Oskaru. Fotke sljedećih zvijezda nekoliko su godina bile predmet ispitivanja, a ovo su rezultati.


James Franco  | Autor: Getty Images Getty Images Skupina izraelskih znanstvenika 2008. je godina razvila "program za uljepšavanje" koji je koristio matematičku formulu pomoću koje bi lice ljudi na fotografiji promijenili da izgleda atraktivnije. U jednom su trenutku, tijekom istraživanja, kroz računalni program provukli i fotku Jamesa Franca. Njegovo se lice, doduše, gotovo uopće nije promijenilo. Tako su došli do zaključka kako je "njegovo prirodno lice već dovoljno savršeno". Iskreno, u potpunosti se slažemo.


Brad Pitt  | Autor: Getty Images Getty Images Godine 2013. dr. Kendra Schmid razvila je formulu koja je mjerila privlačnost osobe na temelju 29 različitih točaka lica koje su bodovane na ljestvici od 1 do 10 s time da su simetrija i proporcije igrale glavnu ulogu. Prema The Huffington Postu, njezina je formula došla do zaključka kako Brad Pitt ima gotovo savršeno lice. Naime, glumac je na njezinoj ljestvici zaradio zapanjujućih 9,67 od 10 mogućih bodova i uopće nismo iznenađeni. Odmah ispod njega nalazi se Ryan Gosling sa 7.31, George Clooney sa 6,77 i Ben Affleck sa 6,55 bodova.


Lena Dunham  | Autor: Getty Images Getty Images Da bi stvar bila još zanimljivija, glumica Lena Dunham također se nalazi visoko na Schmidinoj listi. Unatoč tome što je njezin izgled oduvijek bio predmet rasprave, nije tipična hollywoodska ljepotica, njezini je bodovi (6.82) stavljaju iznad Jennifer Lopez, koja je prema magazinu People osvojila titulu "Najljepše žene na svijetu", ali i Jessice Biel ili "Najseksi žene na svijetu". Štoviše, Dunham je za samo 0.31 bod niže od Vanity Fairove "Najljepše žene na svijetu", Angeline Jolie. Ne znamo za vas, ali da smo mi Lena, matematika bi nam u ovom trenutku definitivno bila najdraži predmet.


Miley Cyrus  | Autor: Getty Images Getty Images Sljedeća poznata dama na Schmidinoj ljestvici je Miley Cyrus sa svojih 7.36 bodova. Vjerovali ili ne, njezin je lik znanosti omiljeniji čak i od slavne Beyoncé koja se nalazi na mjestu ispod i to sa 7.28 bodova. Pa, čini se da se znanost ne slaže s GQ-ovom tvrdnjom kako je "Queen B" "Najseksi žena 21. stoljeća". 


David Gandy  | Autor: Getty Images Getty Images Ne trebaju nam nikakva istraživanja kako bismo se složili da je Gandy definitivno na svačijoj listi najpoželjnijih. Ipak, računalni znanstvenik dr. Chris Solomon 2015. je godine proveo dvomjesečnu studiju pomoću programa koji utvrđuje koji faktori muškarca i ženu čine najljepšim. Solomon je rezultate prenio na prekrasna lica Hollywooda te je utvrdio kako britanski model David Gandy nosi najljepše lice muških celebritija.

Neposredno blizu njega nalaze se glumci Chris Hemsworth i Bradley Cooper, nogometna zvijezda David Beckham te kontroverzna pop zvijezda Justin Bieber. Da, "Biebs" je na šestom mjestu Salomonove ljestvice najljepših.
 

Možda vas zanima Zbog OVOGA te neki muškarci više privlače Rubrika Love&Sex Love&Sex


Natalie Portman  | Autor: Getty Images Getty Images Solomon se, naravno, nije zadržao samo na muškim celebritijima. Možete li pogoditi tko je zauzeo prvo mjesto na ljestvici ženskih? Na ne preveliko iznenađenje, riječ je o dobitnici Oskara, glumici Natalie Portman. Odmah iza nje nalaze se Scarlett Johansson i Taylor Swift.

Iako smo do sada bili uvjereni kako su znanstvenici daleko iznad nas običnih smrtnika, čini se kako dijelimo sličnu opsjednutost celebritijima. Dokaz? 2016. godine dr. Julian De Silva proveo je istraživanje i to uz pomoć drevne grčke formule ϕ (fi), odnosno zlatnog reza kako bi utvrdio da je bivša žena Johnnyja Deppa, glumica Amber Heard, ponosna vlasnica najljepšeg lica na svijetu. Kako su došli do tog rezultata? Naime, izmjerene su joj oči, obrve, nos, usne, brada, čeljust i oblik lica te je analiziran odnos 12 ključnih točaka na temelju kojih su uz spomenutu formulu došli do rezultata. Iskreno, mislim da ne moramo biti lumeni i znanstvenici kako bi se s ovom tvrdnjom složili.  | Autor: Getty Images Getty Images Naravno, istraživanje nije zaobišlo ni reality zvijezdu Kim Kardashian koja je zauzela čak drugo mjesto, a slijede ju modeli Kate Moss, Emily Ratajkowski i Kendall Jenner.


 

Photo: Getty Images

Komentari 0