Stars

Marko Grubnić: Gotovo sam se povukao iz javnosti, a onda je stigao taj poziv...

  • Marko Grubnić će biti jedan od kandidata u showu "Ples sa zvijezdama"
  • Obožava latino ritmove, a od showa očekuje dobru zabavu
  • Najbolja plesačica među hrvatskim zvijezdama je bez premca - Maja Šuput!

Vijest da se na ekrane vraća "Ples sa zvijezdama" nas je oduševila, baš kao što nas je razveselila činjenica da ćemo uskoro na malim ekranima gledati čak 11 domaćih zvijezda koje će se s plesnim partnerom pokušati u raznim plesovima. Od valcera do cha cha cha, od salse do slowfoxa. I Marko Grubnić će nastupati u "Plesu". Tom prilikom smo ga priveli pred oštri sud i ispitali sve u vezi showa. 

 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

Očekivanja

"Od showa očekujem prvenstveno zabavu, dobru energiju i nezaboravno životno iskustvo. S obzirom da se već dugo godina bavim showbizom, smatrao sam kako sam sve već odradio i kako više ne postoje izazovi za mene u Hrvatskoj. Na neki način sam se povukao iz javnosti, a u stvari sam se ovih zadnjih par godina kako me nije bilo na sceni potajno nadao da će se ipak možda pojaviti projekt koji će zadovoljiti moje kriterije - produkcijski, vizualno, energetski, da će se jednostavno pojaviti izazov koji ce mi opet probuditi leptiriće u trbuhu.", ističe Marko Grubnić.

"Sada na život i izazove gledam potpuno drugačije" 

Ipak, ovakav izazov se ne odbija: "Dobio sam poziv za ples, nakon početnog straha, i upitnika nad glavom treba li mi to zaista u životu dok uživam u svom miru, shvatio sam da je to to. Poziv je došao u najboljem životnom razdoblju, na najbolji mogući način, sada kada sam potpuno odmoran od svega, sada kada na život i izazove gledam potpuno drugačije nego prije."

Svaka proba je za njega poseban izazov, trenira jako puno: "Radim na kondiciji, zamišljam nastupe, sudjelujem u stvaranju, što me trenutno veseli najviše na svijetu.

Kao klinac sam išao u plesnu školu, ali bilo je to zaista davno i moram priznati da to nema baš veze s ovim što radimo danas i što pripremamo za show kako bih u trenutku kada izađem na podij izgledao kao vrhunski profesionalni plesač.

Dajem 100 posto sebe u svemu što u životu radim, a tako će biti i ovaj put. Puno je tu već sada truda, rada i znoja, ali ono što ja želim najviše na svijetu je da ljudima prenesem sve ovo što trenutno osjećam dok plešem, svu tu emociju. Ako to uspijem, moj zadatak je uspješno obavljen. Nesebično želim da publika to osjeti."

Zaljubljenik u temperamentnu latino glazbu

Marko je veliki obožavatelj latino plesova: "Valjda imam taj temperament koji progovara iz mene i dok plešem. Sitan sam, imam kondicije, nemam problem s manjkom odjeće na sebi, dakle ja sam latino tip plesača. Najvećim izazovom ipak smatram uživljavanje u karakter i ulogu koja je prisutna u svim plesovima. To je bitno za svaki ples i nastup, to je zaista izazov za mene - odglumiti i otplesati željenu priču i emociju."

Partnerica u "Plesu sa zvijezdama" bit će mu Ela Vuković, trostruka državna prvakinja u standardnim plesovima, plesačica sa 15-godišnjim iskustvom: "Ona je lijepa, iznimno draga i samozatajna djevojka koja se bavi plesom cijeli život. I u pedagoškom smislu joj skidam kapu do poda jer ima jako puno živaca i strpljenja za mene. Znam da svi možda očekuju živu Barbiku pokraj mene na plesnom podiju, ali mogu reći da sam u ovoj priči dobio jackpot, jer moja plesna partnerica je prava kameleonka. Jedva čekam da je vidite na djelu!"

 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

 

Najveći strah mu je live nastup, i sve nepredviđene stvari koje se u međuvremenu mogu dogoditi: "Tješi me činjenica da sam okružen surovim profesionalcima i najboljim produkcijskim timom u državi tako da i ne brinem previše, znam da sam u sigurnim rukama."

Što se tiče kostima, tu nema straha. Malo će i odahnuti od posla: "Veseli me da napokon netko oblači mene, a ne ja uvijek druge. Na projektu imamo stilisticu Eminu, koja je iznimno talentirana i uvažava sve moje želje i sugestije. Dogovaramo se, jer ima tu jako puno tehničkih stvari koje ljudi ne vide kada me npr. vide na sceni odjevenog - od adekvatnih materijala, krojeva, stylinga, sve ima svoje zašto, i sve je u funkciji plesa. Emina nema lak zadatak, ja je izuzetno poštujem, kao i njezin rad te produkcijske želje kada su kostimi u pitanju. Ovdje na sceni nije riječ o stylingu, ovdje je riječ o kostimima, o priči, nastupu i plesu."

Ples samo kao zabava! Uz malo natjecateljskog duha!

Možda nam se na prvu činio prilično natjecateljski nastrojen, no Grubnić nas je iznenadio svojom skromnošću: "Ciljeva u smislu plasmana zaista nemam, znam da je show koncipiran poput natjecanja, ali meni taj dio nije važan i uopće ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o zabavi, energiji koju želim poslati ljudima koji će gledati emisije, želim da osjete emociju, ples je čista emocija, a ja sam čovjek koji je satkan od emocija, ima li boljeg projekta za mene?!? Mislim da nema...

Dat ću sve od sebe da ljudima prenesem sve ovo što trenutno ja osjećam dok plešem, to je moj jedini izazov i pristupit ću tome vrlo ozbiljno. Naravno da sam se u cijelu priču upustio jer želim dobru zabavu, i želim to pamtiti cijeli život. Malo tko dobije u životu ovakvu prekrasnu priliku, ja sam je odlučio iskoristiti.

Što se tiče konkurencije među kandidatima, on je još nema: "Nismo se gledali međusobno dok plešemo. Svi smo skoncentrirani na sebe i na svoje probe. Kada imamo zajednička snimanja atmosfera je sjajna puno se smijemo, zezamo, nema tu neke napetosti u smislu konkurencije između nas. Za sada, hahahaha... "

Srećom da ove godine ne nastupa njegova najbolja prijateljica Maja Šuput, za koju odgovorno tvrdi da je najbolja plesačica među poznatim Hrvatima. Od stranih mu je bez premca Jennifer Lopez: "Obožavam gledati njezine nastupe. Svaki put se pitam KAKO?!? Svaka joj čast, pleše toliko dobro da to nije istina, a to kako žena izgleda mislim da čak nije niti potrebno komentirati. Svaka joj čast... j.Lo je sve, kada je scena i showbizz u pitanju.

 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

Kako bismo ga na trenutak odmaknuli od natjecateljskog tipa plesa, za kraj smo ga pitali smo ga kakav je na svadbama: "Jako volim svadbe hahaha... i uvijek plešem na svadbama cijelu noć. Za sebe mogu reci da sam pravi veseljak i nikada neću sjediti za stolom. Uvijek sam taj koji pleše, nije bitno čak niti koja je glazba u pitanju, meni je bitno samo da sam okružen dragim ljudima i da je veselo, da se smije, pjeva, pleše, veseli...Oduvijek sam takav.

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0