Stars

Madonna se fotkom prisjetila događaja iz mladosti i raznježila obožavatelje

 

  • Njeno bogatstvo danas se procjenjuje na 590 milijuna dolara
  • No, Madonnino djetinjstvo obilježeno je gubitkom majke i financijskom oskudicom
  • Ona i njena sestra Paula haljinu za njenu proslavu kraja srednje škole šivale su same, a Madonna je objavila kako izgledaju haljine

Samo je jedna kraljica popa i svi mi znamo njeno ime. Riječ je, dakako, o 61-godišnjoj Madonni koja je, čak i prema Guinnessovoj knjzi rekorda, apsolutno najpopularnija ženska izvođačica u povijesti. Časopis ''Time'' već ju je davno stavio na listu 25 najutjecajnijih žena na svijetu, a njen trag zauvijek će ostati upisan u povijesti suvremene glazbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

Ipak, život ove dive, koja danas posjeduje neizmjerno bogatstvo, nije uvijek bio baš takav. Madonna je, naime, rođenda u Michiganu 1958. godine, u obitelji talijanskog migranta Silvia Anthoniya Cicconea i njegove supruge Madonne Louise, dosljenice iz Kanade. Madonna, koja je ime dobila po mami, bila je treće od šestero djece u mnogobrojnoj obitelji u kojoj je samo otac bio zaposlen. Ipak, kada ja Madonna tek napunila 5 godina, majka joj je preminula od raka dojke. Gubitak majke zauvijek je obilježio djevojčicu koja još uvijek nije mogla razumjeti koncept smrti i trajnog gubitka. Madonna je u nekoliko intervjua već isticala kako je još uvijek prati slika majke u lijesu. Nekoliko godina otac se iznova oženio i dobio još dvoje djece, a iz Madonnina djetinjeg bijesa razvilo se buntovništvo koje će kasnije postati jedna od temeljnih odlika njenog stila i glazbenog stvaralaštva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

Madonna je u srednju školu otišla u Rochester Adams školu i tamo bila izvrsna učenica. Na samom kraju srednje škole dobila je stipendiju za Sveučilišta u Michiganu, a prije odlaska zbio se i događaj kojeg se Madonna prisjetila. Bio je, naime, posljednji dan srednje škole, dan koji se u Americi inače svečano slavi, a s Madonnom je išla njena sestra Paula.

''Moja sestra Paula i ja na posljednjem danu srednje škole! Sašile smo same naše haljine ... Uvijek sam se sramila što nismo mogle priuštiti sebi haljine iz trgovine. Kad gledam unatrag, drago mi je da sam naučila koristiti stroj za šivanje. Pogledaj kako nema dekoltea ili golih koljena! Tata Ciccone je bio jako strog'' - napisala je Madonna.
Dakle, pjevačica i njena obitelj prolazili su kroz teške financijske trenutke, ali sve ovo dogodilo se točno prije Madonninog velikog procvata. Pjevačica je, sa samo 35 dolara u džepu, otišla u New York da bi bila plesačica. Prvi dani su, kako je opisivala, bili stresni i traumatični, ali njen glazbeni potencijal brzo je isplivao na površinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

U travnju 1982. godine izašla je pjesma ''Everyboy'', njen debitantski singl koji je posao pravi dance hit, a pravu svjetsku slavu dosegla je albumom ''Like a virgin'' koji je izdan 1984. godine. Otada do danas sve je povijest! Pet godina kasnije, kada je već cijeli svijet dobro znao tko je Madonna, izašla je pjesma i spot ''Like a prayer''. Pjesma i pripadajući spot prepuni kršćanskih simbola zasmetali su Vatikanu i predstavnicima crkvenih vlasti, a velike kontroverze još su više ustoličile Madonnu na sam vrh glazbenog svijeta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

Madonnin bankovni račun, prema statistikama iz 2018. godine teži 590 milijuna dolara. Pjevačica danas definitivno više nema potrebe šivati haljine jer najpoznatiji svjetski dizajneri vrlo rado šivaju samo za nju. Ipak, vjerujemo da je dio ovih djetinjih znanja i modne evolucije ipak utjecao na njen eklektični, snažni i veoma, veoma posebni modni izričaj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0