Stars
1/12

Lukas Nola: ''Kada ništa ne radim- uvijek nešto radim''

U domaća kina krenulo je prikazivanje drame o obiteljskom nasilju 'Šuti' renomiranog redatelja Lukasa Nole. Kako je došlo do inspiracije za tako težak film, koji su mu načini opuštanja, što za njega predstavlja moda te kako se priprema za blagdane pročitajte u nastavku.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

S obzirom da se u filmu 'Šuti' radi o teškoj temi vezanoj uz obiteljsko nasilje, na koji način ste pristupili snimanju?

Istraživanja za film 'Šuti' su počela prije sedam godina. U početku je to trebala isključivo biti obiteljska drama koja je istražujući sve više obiteljsko nasilje počela više izgledati kao istraživačko novinarstvo. A kada uđete malo dublje u tu temu, počinjete nailaziti na toliko strašne stvari da prvenstveno kao čovjek, a zatim i kao autor morate javno i glasno o tome progovoriti. Obrađivanje same tematike je bilo izrazito teško i mučno, posebice kada shvatite kakve se stvari događaju svakodnevno, svugdje, pa tako i upravo vrata do vas.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell Koji su planovi s promocijom filma 'Šuti'?

Nakon svečane premijere u Zagrebu, planiramo ga promovirati po ostalim gradovima u Hrvatskoj kako bismo pokazali da nam je stalo da se i drugdje vidi film jer nosi vrlo bitnu poruku. Ja sam osobno već u pripremama i za sljedeći film tako da dani uglavmo prolaze u radnoj atmosferi.

Moglo bi se reći da je film Vaš život? Kada ste došli do tog zaključka i jeste li se oduvijek time željeli baviti?

Zapravo, daleko od toga. Prvo sam studirao na Likovnoj Akademiji i na povijesti umjetnosti i mislio sam da ću se baviti slikarstvom. Zatim sam se preko likovne akademije počeo baviti scenografijom te sam se preko toga odlučio na film. I tako sam otišao na prijemni Akademije dramske umjetnosti i imao sam sreće da sam se uspio upisati iz prve.

Kako namjeravate provesti blagdane?

Kod nas je u obitelji svojevrstan običaj da se baš za Badnjak kod nas okupi veliki dio obitelji, a ja sam zadužen za kuhanje. To vodi do toga da sam već iza 20 sati mrtav umoran i sanjam o krevetu, ali je jedno jako lijepo i veselo druženje u kojem svi uživamo i već je postala neka vrsta tradicije.

 | Autor:

Dakle, blagdani će proći u radnome tonu, kako inače provodite svoje slobodno vrijeme?

Ne mogu reći da imam baš nešto slobodnog vremena. Meni su posao i privatan život isprepleteni međusobno. Jednostavno, to mi je svakodnevica i normalna stvar. Ja kada ništa ne radim- uvijek nešto radim. Pripremam po dva, tri projekta, a još pritom radim i na Akademiji pa sam i sa studentima u stalnoj interakciji i moram se baviti s njima.

 | Autor:

Budući da Vaš posao ne zahtijeva strogi dress code, koliko Vam je bitna moda?

Bitna mi je u smislu da sam lijepo odjeven, hahaha. Moram priznati kako ne padam na neke poznate modne marke. Imam sreće da sam visok i mršav pa često dobijem odlične komade po puno jeftinijim cijenama, uvijek ostane košulja, hlača i sakoa u mojem broju na sniženjima, tako da ja uspijem dobiti odlične komade za tri puta manju cijenu od standardne. Jednom su mi čak u Bossu rekli da sam ja njihov idealan model. Moglo bi se reći da imam sreće zbog svoje građe, hahaha.

 | Autor: Duško Marušić/PIXSELL Duško Marušić/PIXSELL

A kakve su preferencije kada je kozmetika u pitanju?

Kod kozmetike sam vrlo isključiv i koristim samo Chanel proizvode. Posebice volim parfeme, a među favorite mi spadaju Egoiste i Allure. Jednostavno volim sam sebi fino mirisati. također, svaki dan se brijem jer mi ukućani ne dopuštaju da prođe dan bez brijanja i to automatski vodi većoj brizi oko kože.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Za kraj, koja tri filma preporučujete našim čitateljima da pogledaju u ove zimske dane?

Svakako savjetujem da pogledaju novi film od Martin Scorsesea 'Vuk s Wall Streeta' koji je trenutno u kinima, zatim 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića i, naravno, moj film 'Šuti'. Za svoj film im garantiram da će im se dogoditi nešto lijepo, posebno ako dođu cura i dečko kojima je to jedan od prvih izlazaka. Garantiram dečkima da će ih cure same primiti za ruku nakon filma.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: None

Komentari 0