Stars

Junakinja! Imala je 8 kad su joj zbog raka odstranili dojku

Već svi dobro znamo da život nije fer - ovoj preslatkoj curici dijagnosticiran je rak, a ona sada, nakon izlječenja, donosi osnažujuću poruku za cijeli svijet

Na prvi pogled ona je bezbrižna, slatka curica, osnovoškolka, čije su jedine brige škola, što obući i novi mobitel? Ne, nažalost, brige desetgodišnje Chrissy Turner puno su veće - prije dvije godine dijagnosticiran joj je sekretorni karcinom dojke, rijedak oblik raka od kojeg oboli jedna na milijun osoba. Koliko je poznato, Chrissy je najmlađa osoba koja je oboljela od ovog tipa karcinoma. 

 | Autor: Curica je imala samo osam kada je u dojci napipala kvržicu i požalila se mami, a roditelji su je odveli na pregled kod dva liječnika, koji su joj obojica dala pogrešnu dijagnozu. No, obitelj Turner imala je već strašna iskustva s rakom, iza majke je dobivena bitka s rakom vrata maternice, a otac je imao Ne-Hodgkinov limfompa nisu tek tako povjerovali utješnim dijagnozama, već su potražili i treću - koja je, kako su i sumnjali, bila potresna.  
Kada je Chrissy oboljela, preko njezine Facebook stranice Chrissy's Alliance Facebook i platforme GoFundMe, prikupljeno je oko 94 tisuće dolara koje su donirali ljudi kako bi djevojčica mogla na liječenje u uglednu kliniku gdje joj je napravljena mastektomija. Kako se rak, na sreću, nije proširio na limfne čvorove, nije joj trebalo zračenje. Iako sada zdrava, Chrissy ovu priču nije ostavila sasvim iza sebe već je u misiji: želi prenijeti poruku diljem svijeta kojom bi se povećala svijest o raku dojke, ali i prenijeti poruku radosti i nade. 

Chrissyna mama, Annette, rekla je da se nada da će ljudi, nakon što vide Chrissynu poruku, više obraćati pozornost na rane simptome i odmah potražiti pomoć, ali i da će roditelji ozbiljnije shvaćati djecu kad im kažu da imaju problem. "Slušajte svoj instinkt ako vam govori da nešto nije u redu". 

 | Autor: Chrissy's Alliance Chrissy's Alliance A i mala Chrissy ima nešto za reći: "Ovo me iskustvo naučilo da idem naprijed i nikad ne odustajem. Dok sam bolovala od raka, naučila sam koliko je zaista važna obitelj i da svi moramo uživati u svakoj sekundi svog života". 

Photo: Chrissy's Alliance

Komentari 0