Stars
Glumac James Michael Tyler, legendarni Gunther iz serije Prijatelji, preminuo je u 59. godini

James Michael Tyler, legendarni Gunther iz serije Prijatelji, preminuo je u 59. godini. Kolege tuguju...

  • Od 1994. do 2004. James Michael Tyler glumio je Gunthera u sitcomu „Prijatelji“
  • Gunther je radio u kafiću „Central Perk“ te je vječno patio zbog neuzvraćene ljubavi Rachel Green, koju glumi Jennifer Aniston
  • To je dovelo do desetogodišnje karijere s pojavljivanjem u 148 od 236 epizoda „Prijatelja“, A Tyler je bio karakterni glumac koji se najčešće pojavljuje u seriji

„Tyler je preminuo mirno u svojoj kući u Los Angelesu u nedjelju“, stoji u priopćenju njegovog menadžera. „Ako ste ga upoznali jednom znači da ste imali prijatelja za cijeli život. Iza Jamesa ostala je supruga Jennifer Carno, ljubav njegova života“, dodao je menadžer.

Glumcu 2018. godine dijagnosticiran rak prostate. Liječnici su isprva bili optimistični, ali rak je u međuvremenu počeo mutirati i proširio se na kosti zbog čega je ostao paraliziran u donjem dijelu tijela. Tyler je u jednom od intervjua ispričao kako je zbog svoje dijagnoze shvaća koliko je svaki dan bitan, a sam se uz humor lakše nosi s teškoćama.

U svibnju se Tyler nakratko pojavio u specijalu ponovnog okupljanja Prijatelja putem Zooma. „Bilo je to najupečatljivijih 10 godina u mom životu, iskreno“, rekao je.

„Cijeli svijet ga je znao kao Gunthera, ali mi ga poznajemo kao sjajnoga glumca, glazbenika, voljenog supruga i čovjeka koji je posljednje mjesece života podredio podizanju svijesti o opasnosti raka", napisala je njegova obitelj. Osim u „Prijateljima“, Tyler je imao manje uloge u serijama „Scrubs“ i „Episodes“, snimio je nekoliko epizoda serije „Modern Music“ te je glumio u nekoliko TV filmova. 

Međutim, vjerojatno će zauvijek ostati upamćen kao „sedmi prijatelj“…

Od njega su se oprostili i brojni kolege.

„Prijatelji ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti na smijehu koji si donio u seriju i naše živote. Nedostajat ćeš nam“, napisala je Jennifer Aniston.

Oglasila se i Courtney Cox, koja glumi Monicu u seriji.

„Zahvalnost koji si svaki dan donosio i iskazivao na setu je količina zahvalnosti koju osjećam što sam te poznavala. Počivaj u miru, James“, poručila je.

Mat LeBlanc, Joey iz "Prijatelja", također se oprostio od Jamesa: "Puno smo se smijali, frende. Nedostajati ćeš nam. RIP moj prijatelju."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    joj tuzno znam ga bio je barmen u prijateljima zaljubljen urachel ,,