Stars

Kolege se oprostile od Ive Gregurevića: "Svaka njegova uloga je bila remek djelo za sebe"

Sinoć u večernjim satima preminuo je Ivo Gregurević, istinski velikan hrvatskih glumišta. Glumac vedrog duha, velikog osmijeha i beskrajnog talenta, kako danas ističu njegovi kolege, u svojoj je struci bio voljen i poštovan. Od njega se danas brojni opraštaju emotivnim porukama. Pitali smo ih po čemu će ga uistinu pamtiti.

U karijeri dugoj više od četiri desetljeća, Ivo Gregurević, hrvatski filmski, kazališni i televizijski glumac, surađivao je s brojnim kolegama, a mnogi od njih postali su njegovi bliski prijatelji. Na društvenim mrežama brojni hrvatski glumci opraštaju se s istinskim velikanom koji se svojim primjerom postao uzor mnogima, istovremeno ostavši skroman i vedar zaljubljenik u svoj posao.  ''Želim da me pamte isključivo po ulogama. Nemaju me po čemu drugome pamtiti.'' - rekao je jednom prilikom za Večernji list. Povodom odlaska ovog velikana, odlučili smo doista pitati njegove kolege glumce po čemu će ga pamtiti. 

Možda vas zanima Zbogom, Ivo... Rubrika Stars Stars

Amar Bukvić

"Nažalost, nisam imao priliku raditi s Ivom. Nismo nikada ništa snimali ni radili u kazalištu, ali znam ga iz druženja. Što reći o legendi hrvatskog glumišta? Zaista je otišao jedan od najvećih. Jako je tužno i to što je prije nešto više od tjedan dana otišao i Tonko Lonza, također jedna veličina hrvatskog glumišta. Baš smo tužno ušli u 2019. godinu."

Bojana Gregorić Vejzović

"Pamtit ću ga kao čovjeka, po glumi, po humoru. Bio je vesela osoba."

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Vanda Winter

"Ivo Gregurević bio je jedan od najvećih velikana suvremenog hrvatskog glumišta. Mislim da je ostavio neizbrisiv trag i mislim da će iza njega ostati užasno velika praznina. Svaki njegov film, svaka njegova uloga je bila remek djelo za sebe. Užasno je šteta što je otišao. Mislim da je otišao prerano."

Igor Mešin

 "Ivu ću pamtiti po tome što je bio izuzetan prijatelj, kolega, izuzetan glumac, naravno. Divne smo trenutke proveli na snimanjima i izvan snimanja i jako mi je teško."

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Nera Stipičević

"Nisam osobno poznavala Ivu Grgurevića, ali ostat će upamćen kao ikona koja apsolutno stoji među najvećima u našem glumačkom svijetu - kazališnom, filmskom. Kao ime koje će biti nezaobilazno u kazališnoj i filmskoj literaturi i posebno karizmatičnog glumca." 

Daria Lorenci

"Ivo Gregurević je naprosto obogatio našu filmsku i kazališnu scenu, a pogotovo filmsku. Imao je jedan naturščik stil koji je vrlo dragocjen za film i zbilja je bio kao čovjek sunce kojeg ste uzeli i koji naprosto fenomenalno funkcionira u filmu. Za film je velika vrijednost glumca kada profesionalac uspije biti profesionalan toliko da djeluje kao naturščik, a on je to imao. Bilo je nadahnjujuće i inspirativno gledati ga. Ja ga kao čovjeka nisam poznavala i nisam bila prijatelj s njim, ali sam bila njegov obožavatelj. Zaista je tužno što nas je napustio jer je mogao još godinama veseliti nas svojim ulogama. Mislim da je prerano otišao."

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Iva Mihalić

"Bila mi je izuzetna čast i privilegija poznavati ga i raditi s njim. Veliki glumac i veliki čovjek. Zbogom i sretno dragi Ivo."

Ivina kolegica, glumica Vera Zima, koju pamtimo upravo kao njegovu suprugu iz serije "Odmori se, zaslužio si", za portal 24sata prisjetila se njihovih zajedničkih dana sa seta serije i koliko će joj kolega nedostajati. "Uvijek smo se lijepo mogli našaliti. Oraspoložio bi me, a da možda toga nije ni bio svjestan. Zaista sam u šoku. Zvali su me već i moji najbliži, rodbina i susjedi. Veliki je to gubitak. Trebali smo još puno uloga odglumiti skupa. Nije trebalo ovako završiti. Bili smo pravi prijatelji koji su znali i glumiti, ali i zabaviti se skupa. Zauvijek će mi biti u mislima", izjavila je glumica. 


 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Brojne kolege preminulog glumca te osobe iz hrvatskog javnog života oprostile su se s Ivom i na društvenim mrežama.

Glumica Nataša Janjić objavila je fotografiju s Ivom iz 2015. te u opisu napisala "Samo je jedan".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Natasa Janjic (@nanulananula)

I glumica Ornela Vištica na svom se Instagram profilu oprostila s našim glumačkim velikanom napisavši "Počivao u miru".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ornela Vistica (@ornelavistica)

Oproštajnu poruku na društvenim je mrežama ostavila je i glumica Anja Šovagović

 

A post shared by Anja Šovagović (@anjasovagovic) on

Od Gregurevića se oprostio i filmski redatelj Dalibor Matanić koji se prisjetio njihovih zajedničkih trenutaka i poželio mu sretan put. 

 | Autor: Facebook Screenshot Facebook Screenshot

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0