Stars
Ivana Paradžiković

Ivana Paradžiković zbog sina koji nije upisao gimnaziju prozvala obrazovni sustav pa podijelila javnost

  • Nekadašnje zaštitno lice ‘Provjerenog’ Ivana Paradžiković na Instagramu je objavila za nju nepravednu situaciju u kojoj se našao njezin sin
  • Ivana se obrušila na obrazovni sustav prema kojem uspjeh s prosjekom od 4.8  u osnovnoj školi njezinome sinu Hugu nije bio dovoljan za upis u jednu od šest zagrebačkih gimnazija
  • Mnogi su dali podršku Ivani, međutim bilo je i onih koji su smatrali da je ton opaske bio malo pretjeran

Iako više ne radi na 'Provjerenom', voditeljica i novinarka Ivana Paradžiković na ono što smatra nepravdnim nastavlja ukazivati na svome Instagram profilu. Svojim pratiteljima otkrila je kako je njezin sin Hugo prvog dana škole pak ostao kod kuće umjesto da krene u prvi razred srednje škole a zatim je uputila kritike na račun obrazovnog sustava. 

Možda vas zanima Ivana Paradžiković izgubila se u šumi, nije ni slutila tko će ju spasiti i to po drugi put u životu Rubrika Stars Stars

''Dovoljno dobar za Europsku filmsku akademiju, ali ne i za hrvatski obrazovni sustav!! Prvi dan srednje škole moj je sin proveo doma jer još uvijek nije imao školu! Zašto? Jer je prošao s 4.8 i nije upao ni u jednu od šest gimnazija u koje se prijavio!'', započela je Ivana.

Naglasila je kako je njezin sin ‘imao nesreću da je išao u osnovnu školu gdje se petice nisu dijelile šakom i kapom, već je profesorima bilo važno da djecu nečemu nauče’.

Ivana Paradžiković sa sinom Hugom | Autor: Instagram/@marianne_theodorsen Instagram/@marianne_theodorsen Ivana Paradžiković sa sinom Hugom

‘’4.4 je tamo 4, a ne 5. I meni je to oduvijek bilo normalno i jedino ispravno i prihvatljivo... Samo što ja nisam bila svjesna da je svijet odavno postao nenormalan! Šest gimnazija u gradu Zagrebu upisale su samo djecu s 5.0. Zamisli, čovječe! Nekoliko razreda s 30-ak učenika i svi 5.0’’, napisala je novinarka. 

Ima 94 godine i upravo je maturirala - na dodjelu svjedodžbi došlo joj je 26 praunučadi

Ivana je istaknula na problematičnost visokog prosjeka prolaznosti s 5.0. ‘’I nikome to nije čudno, ni sporno, ni alarmantno. Obrazovni sustav je temelj društva’’, dodala je Ivana. 

Nekadašnje zaštitno lice Provjerenog svoje pratitelje obavijestila je kako je Hugo ipak krenuo u privatnu školu kako ‘u državnoj za njega nije bilo mjesta’.

Mnogi su dali podršku Ivaninom osvrtu. 

''U potpunosti se slažem. Najstarija srednjoškolka...u privatnoj školi iz istih razloga..'', '' Ovaj sustav je nakaradan već jako dugo i bojim se da podupire privatno školstvo baš u ovom obliku'', ''U upisati srednju je muka i ovako, a kamoli s ovakvim poteškoćama. Živimo u državi gdje iskreno nije ni bitno što imaš u glavi'', ''Razumijem i podržavam. Danas ocjena nažalost nije odraz inteligencije niti znanja'', neki su od komentara.

Iako se slažu da je obrazovni sustav vrlo problematičan, u komentarima na društvenim mrežama nisu svi stali uz Ivanu. Neki su istaknuli kako si svi ne mogu svi priuštiti privatne škole,dok neki smatraju da djeca poznatih roditelja i ne bi trebala biti posebnija jer dok se god ne promijeni sustav, učenici će se primati prema prosjeku ocjena kao jedinom mjerilu. 

‘’Konkurencija ogromna, mjesta u gimnazijama malo, i djeca s odličnim uspjehom, ali ne i sa 5,0, nažalost ne mogu ih upisati’’, ''''Jaoo, a eto srećom ste imali sredstava za privatnu školu, jer da niste koji bi to scenarij bio..'', neki su od komentara. 

Podsjetimo, Ivana Paradžiković je informativnu emisiju  ''Provjereno'' napustila je proljetos iz razloga nepoznatog javnosti. 
Nedugo nakon što je raskinula ugovor s Novom TV, novinarka se pohvalila se završetkom studija odnosa s javnošću te tako najavila zaokret u karijeri.

Prema pisanju medija. voditeljica nastaviti karijeru na novom news kanalu, a vodit će emisiju sličnu "Provjereno". Regionalni kanal trebao bi se zvati TV Una i s emitiranjem krenuti do kraja godine, a na njemu bi svoj talk show, prenose mediji, trebala imati i Severina.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Komentari 0