Stars

Glumica priznala da je pila antidepresive u trudnoći

Amanda Seyfried je svojim priznanjem da je tijekom trudnoće uzimala antidepresive uzbunila duhove. Što struka kaže na to?

Glumica Amanda Seyfried u ožujku je rodila svoje prvo dijete, djevojčicu, a u nedavnom intervjuu otkrila je nešto što je prilično iznenadilo javnost. Amanda se, naime godinama bori s mentalnim poremećajem i pije lijekove (i sasvim otvoreno i hrabro je javno govorila o svom problemu), no sada je priznala nešto što se malo tko usudio - da je pila antidepresive tijekom trudnoće.
“Nisam prestala uzimati antidepresiv. Imam opsesivno-kompulzivni poremećaj i moj lijek, koji pomaže boriti se i protiv depresije i tjeskobe, uzimam već godinama. U trudnoći sam pila najmanju dozu. Krenula sam od one: Zdrav roditelj, zdravo dijete", rekla je glumica. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Dakako, ovo je jako kontroverzno pitanje pa su uslijedili brojni komentari i pitanja koliko to može naštetiti bebi. Liječnica s uglednog sveučilišta Yale, dr. Mary Jane Minkin, dala je svoj stručni sud: "Rizik je prilično mali i većina liječnika će vam reći da je rizičnije biti depresivan nego uzimati antidepresiv". Ipak, ovo nije odluka koju bi mama trebala donijeti sama - već u dogovoru sa svojim liječnikom - koji će ipak znati najbolje. 
 

Photo: None

Komentari 0