Stars

Gle što je Melania 'skuhala' francuskom predsjedničkom paru

Mjesecima je pripremala večeru za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigette Macron

Melania Trump, Prva dama Sjedinjenih Država danas dočekuje prve službene goste na takozvanoj državnoj večeri u Bijeloj kući i to francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigette Macron. Imajući u vidu profinjena francuska nepca, Melania je odlučila poslužiti jelovnik koji će prikazati ono najbolje od svih američkih kulinarskih tradicija, uz trunku francuskog utjecaja i sve začiniti aromatičnim biljem iz vrta koji je na južnom travnjaku Bijele kuće zasadila njezina prethodnica, Michelle Obama.

 

Glavno jelo tako je janjeća pečenka i jambalaya, jelo američkog Juga gdje je Francuska ostavila dubok pečat, pripravljena od zlatnožute riže iz Južne Karoline, s celerom, paprikama, lukom i začinima iz Michellinog vrta. Uz jelo će se točiti Chardonnay za koji se navodi da je 'proizvod američko-francuske suradnje' i crni pinot fermentiran u bačvama od francuskog hrasta. Desert je pita od nektarina sa sladoledom od slatkog vrhnja.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver
Večera će se služiti na dva različita porculanska servisa bivših predsjednika, jer servis naručen za Trumpa, kao i za svakog predsjednika prije njega, još nije stigao. Bijeli tanjuri sa zlatnim ukrasima koje su naručili Hillary i Bill Clinton slažu se s dekoracijama na stolu, dok servis sa zelenim rubom i cvjetnim motivima Laure i Georgea W. Busha pristaje uz cvjetne aranžmane od trešnjina cvijeta, bijelih ljiljana i bijele ukrasne grahorice. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver
Melania je na Twitteru priznala da su pripreme trajale mjesecima i zahvalila svima koji su joj pomogli da njezina prva večera uspije. Dobar tek! 

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0