Stars

Freddie Mercury bio je ispred svog vremena, a danas bi mu bilo 70

Glazbena legenda napustila je svijet 1991. godine, ali i danas je vidljiv njegov veliki glazbeni, ali i modni utjecaj

Legendarni frontman grupe Queen, Freddie Mercury, danas bi napunio 70 godina. Od njegove smrti 1991. godine, Mercury je puno puta proglašavan najboljim muškim vokalom u povijesti, a osim po prekrasnom glasu, pamtit ćemo ga i po neponovljivom stilu, koji i dalje živi.

 | Autor: Wenn Wenn

Njegov utjecaj vidi se u scenskim outfitima brojnih današnjih zvijezda, poput Lady Gage, Adama Lamberta te čak i Katy Perry. Obožavao je kožne hlače, tregere, 'kičaste' jakne, fensi šešire, šarene tenisice i bodije, te se često kaže kako je bio ispred svog vremena i u modnom i u glazbenom smislu.

 | Autor: Wenn Wenn
A sigurni smo da je mnogima, kada je u pitanju njegov stil, prvo pao na pamet spot za pjesmu "I want to break free" u kojem Freddie obavlja kućanske poslove odjeven u kratku kožnu minicu i ružičastu majicu, s dugačkom kosom i štiklama na nogama, dok jedino njegovi prepoznatljivi brkovi odaju da se radi o muškarcu. 


U 45 godina život Freddie je uspio ostaviti neizbrisiv trag u svijetu glezbe i mode, njegovi hitovi žive i danas, a povodom 70. rođendana ova rock zvijezda dobila je i vlastiti asteroid, te je tako stao uz bok s drugim slavnim ličnostima po kojima su nazvana ova nebeska tijela, poput Vladimira Nabokova, Brucea Springsteena te fiktivnih likova James Bonda i Don Quixotea.

Photo: Wenn

Komentari 0