Stars

Filip Dizdar: ''Glazba je moj početak i uvijek sve završi na njoj''

Filip Dizdar svestrani je umjetnik koji se bavi glazbom, fotografijom i produkcijom. Do sada je izdao jedan album te samostalno snimio preko 60 videospotova. Kako se našao u toj branši te koji su mu interesi uz glazbu i fotografiju, saznajte u nastavku.

Baviš se glazbom, ali i  fotografijom i produkcijom. Kako je sve to krenulo?

 | Autor:

Sve je krenulo od glazbe i onda se kroz vrijeme sve nekako ispreplelo jedno s drugim. Fotografiju sam zavolio još u srednjoj školi, a spotove sam počeo raditi kad je meni zatrebao spot za pjesmu. Tek sam bio došao u Zagreb studirati i platiti produkciju spota je bio nezamisliv trošak. Tako sam se s prijateljem upustio u snimanje svog spota, a kako sam imao neko znanje montaže uspjeli smo ga složiti do kraja. Spot se svidio nekim izvođačima i tako su krenuli pozivi koji traju do danas.

Tvoje ime je postalo poznato u svijetu produkcije spotova, gdje nalaziš inspiraciju za spotove?

Jako puno gledam i pratim vanjsku video produkciju i što je trenutno u svijetu hit, također gledam jako puno filmova i serija, a i okružen sam ljudima koji su u istoj branši pa inspiracije nikad ne ponestane.

Je li ti glazba još uvijek na prvom mjestu?

Naravno, uvijek. Iako imam velike planove i za video produkciju i mislim da se nećemo uskoro rastati jedno od drugog, glazba je moj početak i nekako uvijek sve završi na njoj.

 | Autor:

Tko su ti glazbeni uzori?

Prvi i pravi glazbeni uzor mi je Jeff Buckley, zbog načina razmišljanja o glazbi, a i zbog pjesama koje su me usmjerile već od rane dobi. Također sam veliki fan i Radioheada i Manic Street Preachersa. Trenutno slušam jako puno glazbe i od novijih glazbenika super su mi John Mayer, Mayer Hawthorne, Jamie Cullum, Paolo Nutini...

 | Autor:

Koliko ti je moda bitna u životu?

Prije mi je moda bila nebitna, ali u posljednje vrijeme joj posvećujem više pažnje i sam sebe korigiram.

 | Autor:

Imaš li posebne stylinge za scenske nastupe?

Volim jako košulje i najčešće njih nosim na nastupima, a kad je neki veći događaj onda uzmem stručnjaka da mi riješi styling.

Koristiš li neke kozmetičke proizvode i koje?

Nisam neki fan krema i sličnog, moja kozmetika uglavnom stane u džep. Pasta za zube i eventualno voda za ispiranje je moj raspon kozmetike.

S obzirom na brojne poslove kojima se baviš, kako provodiš slobodno vrijeme?

Trenutno sam svo slobodno vrijeme posvetio stvaranju novih pjesama. Kako je došlo ljeto posao se malo smirio pa je nekako idealno vrijeme za to.

Koji su ti planovi za ostatak godine?

Planova je mnogo na svim područjima, iako ću ovu godinu posvetiti najviše glazbi i radu na novom albumu, imam puno ideja koje već predugo čekaju.

Imaš li savjet koja su top 3 albuma koje naši slušatelji trebaju poslušati?

Za mene će to uvijek biti „Grace“ od Jeffa Buckleya, „OK Computer“ od Radioheada i „This Is My Truth Tell Me Yours“ od Manic Street Preachersa.

Photo: None

Komentari 0