Stars

Dom Opre Winfrey izgleda drukčije nego što misliš

Znamo da želiš zaviriti u njezino 'malo' carstvo

Vjerojatno te ne čudi da je Oprah Winfrey vlasnica nekih fantastičnih nekretnina. Neke je kupila pa prodala – na primjer, golemi dvokatni stan u Chicagu od 950 četvornih metara i penthouse u Floridi s pogledom na ocean – dok i danas posjeduje malu vilu na Havajima i skijašku kućicu od 800 kvadrata u Koloradu. Ali najdraže od svih joj je imanje u Montecitu u Kaliforniji, gdje živi u raskošnoj kući od ni više ni manje nego 2300 kvadrata. No, premda je kuću kupila prije 17 godina, tek ju je sad uredila po svojem ukusu, koji će te možda iznenaditi.

Imanje je u malom mjestu

Montecito je gradić na obali Kalifornije, dio veće Sante Barbare, s mnogo lijepih plaža, sjajnih restorana, skupih butika i slavnih stanovnika među kojima su Julia Louis-Dreyfus iz «Seinfelda», Rob Lowe, Ellen Degeneres i Jeff Bridges – toliko da turistički ured Santa Barbare savjetuje posjetiteljima da ostanu pribrani ako vide poznato lice.

 | Autor: Instagram Instagram

Simbolizira slobodu

Oprah je imanje koje se prostire na 65 hektara nazvala Obećana zemlja. Zašto to biblijsko ime? Medijska zvijezda zapravo je htjela kupiti plantažu na američkom Jugu, ali onda je slučajno naletjela na oglas za imanje u Kaliforniji koje je po svemu izgledalo kao južnjačka plantaža, samo bez vlage, vrućine i komaraca. Kad je 2001. kupila imanje, Oprah ga je prvo nazvala Tara II, po plantaži koju je posjedovala Scarlett O'Hara u romanu «Zameo ih vjetar» i koja se zvala Tara. No, jednog dana posjetio ju je prijatelj Bob Greene, guru fitnessa koji ima njuh za nekretnine, i on joj je predložio da smisli bolje ime za kuću i terene.

 

Tree shadows on my road.

A post shared by Oprah (@oprah) on

- Sama činjenica da si ti Afroamerikanka iz Mississippija i da si ovo stekla svojim radom je fenomenalna. Ovo je tvoja sudbina – rekao je Greene i smislio ime: Obećana zemlja, ona zemlja u koju je prema Bibliji Bog doveo svoj narod kad ih je izveo iz ropstva.
- Obećana zemlja je pogođeno ime i to osjećam svaki dan, jer kad sam tu, obuzima me potpuno i radosno zadovoljstvo – kaže Oprah, koja je u kuću uselila na svoj rođendan 2004.

 

"never promised you a rose garden"..but here is mine in full bloom . peace to all

A post shared by Oprah (@oprah) on

Tu su i apostoli

U skladu s biblijskim imenom, Oprah na imanju ima i dvanaest apostola. To je zapravo šumarak koji je ona osobno posadila, a sastoji od dvanaest divovskih hrastova koje je Oprah nazvala apostolima, dok je stazici kojom se prilazi šumarku dala ime Put Aleluja. Čak ima i najdraže stablo čiju sliku je objavila na Instagramu, potičući obožavateljice da i one fotografiraju omiljeno drveće. 

 | Autor: YouTube YouTube

Čajana za čitanje novina

Romantična, otvorena sjenica od kamena sagrađena je isključivo zato da bi Oprah mogla u njoj na miru čitati novine uz jutarnji čaj. Prostor ispunjen slamnatim vrtnim namještajem i orhidejama i okružen vodoskocima samo je njezin i, premda tamo u miru uživa tek nekoliko puta godišnje, sama pomisao na to da takvo mjesto postoji ispunja je srećom.
- San mi je imati ovakvo mjesto – rekla je Oprah, a kad ju je netko upitao zašto joj treba dodatni privatni prostor kraj tolike kućerine, odgovorila je: - Treba mi da se obnovim.
Zanimljivo je da u vrtnoj kućici ne postoji zahod jer Oprah ne želi da joj mir narušava puštanje vode. Ako želi smirujući žubor, sluša vodoskoke. Dakako, tu je i bazen. 

 

Evening swim/ 2 ducks and a dog in my pool

A post shared by Oprah (@oprah) on

Vrt u kojem sama okopava gredice

Oprin imutak procjenjuje se na 2,9 milijarde dolara pa je tako prva na Forbesovom popisu najbogatijih žena s američke estrade i treća najbogatija Amerikanka koja je sama zaradila svoj novac (a ne ga naslijedila, kao udovica Stevea Jobsa, na primjer) – ali ipak sama kopa u vrtu.

 | Autor: instagram @oprahmagazine instagram @oprahmagazine
Oprina je kuća okružena predivnim njegovanim vrtom u kojem uspijevaju različite vrste cvijeća, ukrasnih grmova i zelenila. Vrt, naravno, održavaju profesionalni vrtlari, ali Oprah rado sudjeluje u svim radovima pa je tako pomagala posaditi ruže u ružičnjaku, a često obrađuje i svoj povrtnjak jer uživa u povrću koje je sama uzgojila.
- Nisam imala vrt kad sam bila mala, samo jedan grm hortenzije ispred bakinog trijema – kaže Oprah. Sad je to nadoknadila, a u spomen na baku posadila stotine bijelih hortenzija.

 | Autor: instagram @oprahmagazine instagram @oprahmagazine

Dnevna soba je za dnevnu uporabu

Dnevna soba bila je vrlo lijepa, ali nekako to nije bila «ona», izjavila je Oprah koja je na Instagramu objavila fotografije prije i poslije preuređenja.
Sve je počelo još 2010. kad je dizajnerica Rose Tarlow posjetila Opru koja joj je ponosno pokazala cijelu kuću i sve raskošne komade u njoj. A onda je uslijedio šok.
- Ta cijela kuća nema s tobom veze. Kao da si je uređivala misleći kako treba izgledati prostor osobe koja ima novca – rekla joj je Rose. Oprah se prvo uvrijedila, ali onda pogledala pozlaćena ogledala, mramorne vaze i stupove, svilene presvlake na stilskom meblu -  i shvatila da njezina prijateljica ima pravo. Smjesta je počela planirati preuređenje.

Da joj pomogne, Rose ju je upitala čega se nikako ne bi odrekla, našto je Oprah odgovorila: - Knjiga! Želim gomile knjiga! 
Dnevna soba tako je dobila police za stotine knjiga, ali ostala bez svilenih presvlaka na kaučima koji su Opri išli na živce jer se neprestano bojala da će ih ona ili njezini psi uprljati.
- Dnevna soba sad je topla i ugodna poput majčine utrobe s pogledom na ocean. I sad odražava mene – rekla je Oprah.

 

Making a bouquet just cut from my garden to take to Fergie. #nextchapter

A post shared by Oprah (@oprah) on


Skromna preobrazba blagovaonice

Kad je odlučila preurediti kuću, Oprah je objasnila kako više ne želi živjeti u raskoši, a posebno ne želi imati raskošnu blagovaonicu.
- Želim da večere koje priređujem odražavaju moje srce i dušu. Hoću da se gosti osjećaju ugodno i da slobodno traže repete – izjavila je tad.

 

 

My favorite part..

A post shared by Oprah (@oprah) on


Stara blagovaonica nije bila tako formalna i ukočena - imala je stol za samo 10 osoba, nježno ružičasti sag i tek nekoliko zlatnih akcenata - ali Oprah je htjela nešto modernije i jednostavnije.

Kuhinja s mnogo prostora

Prije preuređenja, u kuhinji je bio i veliki otvoreni kamin, ali Oprah je shvatila da joj zapravo samo smeta.
- Kad ti dođu gosti, svi na kraju završe u kuhinji. A i meni je ondje lijepo pa ću maknuti kamin i pećnicu za pizzu da dobijem još prostora – objasnila je Oprah.

 | Autor: Instagram Instagram
Voditeljica je velika dioničarka kompanije Weight Watchers, u čijem programu mršavljenja je i sama sudjelovala tijekom svoje trajne bitke s viškom kilograma, pa se u reklamama koje je snimila za Weight Watcherse pojavljuje u vlastitoj kuhinji, koja je opremljena bijelim elementima s radnim površinama u boji drva, dok su štednjak i dvostruka pećnica smješteni ispod nape velikih dimenzija, a još jedna pećnica ugrađena je u središnji kuhinjski otok gdje Oprah često izlaže povrće iz vrta. Detalji kao što su slamnate košare i drvene zdjele daju prirodni, seoski ugođaj.

Dodatno imanje za 29 milijuna dolara

Krajem 2015. susjedno imanje Seamair Farm od 93 tisuće četvornih metara oglašeno je na prodaju i Oprah je iskeširala ravno 28, 85 milijuna dolara. Na ranču su se držali konji pa su tako uz tri stambena objekta ondje i štale i manježi, kao i voćnjak s avokadima. Ono što je najvažnije na tom imanju su dva privatna izvora koji će Opri dobro doći jer joj treba mnogo vode za održavanje travnjaka i vrta, a Kalifornija pati od ozbiljnih nestašica tijekom sušnih razdoblja.

 | Autor: Instagram Instagram


Kuća je sigurna

Kaliforniju su krajem prošle godine poharali šumski požari, a onda su početkom 2018. uslijedile oluje i kiše koje su prouzročile strahovite odrone, upravo u Montecitu.
Oprah je ispričala Ellen Degeneres kako ju je probudio lavež njezinih pasa malo prije četiri ujutro. Kad je provirila kroz prozor, vidjela je vatru u planinama a poslije je doznala da je požar prouzročio eksploziju koja je pak pokrenula tlo. Koliki su razmjeri štete, shvatila je tek sutradan.

- Kuće svih mojih susjeda su stradale. Neki više nemaju kuće, jednostavno su nestale – rekla je potresena Oprah. Njezina kuća srećom nije nastradala, jer je na povišenom brežuljku. Premda njezina situacija nije bila ni izbliza tako teška kao ona njezinih susjeda, Oprah je iz solidarnosti ostala u kući, unatoč tome što nije imala ni plina ni vode. 
 | Autor: Instagram Instagram

 

Photo: instagram @oprahmagazine

Komentari 0