Stars

Dalibor Petko: Reći ću vam sve o mojoj borbi s kilogramima

Stalno čitamo o ženama koje su se odlučile obračunati s viškom kilograma - no kako je kad takvu bitku vodi muškarac? Voditelj Dalibor Petko odlučio je s miss7 podijeliti svoje iskustvo u koje se upustio kad je navršio 40, a vaga pokazala 102 kilograma

"Kad me netko pita otkad se borim s kilogramima mislim da bih mu mogao odgovoriti - oduvijek. No to zapravo nije točno. Kao dijete sam bio toliko sićušan da su me zbog tjelesene konstitucije (ali naravno i boje kose) zvali Picek. Bio sam valjda najštrkljaviji u vrsti za tjelesni, a pod velikim odmorom sam redovito tamanio sendvič od talijana i parizera. S godinama sam se malo 'oporavio', ali nikad to nije prelazilo granicu vitkosti. I gdje je onda pošlo po zlu? U ranim dvadesetima marljivo sam grabio karijeru i nastavio jesti kao uvijek. Ali je u međuvremenu nestalo tjelesnog, folklora, igrališta i ostalog. U početku je to išlo ovako: udebljaš se pet kila pa isto tako smršaviš. Ali onda pet dobiješ, tri smršaviš, pa pet jedan, a kasnije pet nula i tako je počelo.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

U dvadesetima sam stvarno grozno izgledao. Nosio sam čudne frizure, izrezane brade, piercing na obrvi, samo da me ne zovu to je onaj debeli, nego onaj cool tip. Prvo osvještenje dogodilo se kad sam dobio posao na jednoj televiziji. Od tog projekta na kraju nije bilo ništa, no dok sam čekao što će od toga biti, u meni se nešto prelomilo. Spakirao sam jedan dan torbu za teretanu i otišao. U šest mjeseci uz suze i znoj, ali doslovno, smršavio sam 26 kilograma. Imao sam tad nevjerojatnih 67,5 kilograma. Molim, rekli biste? I ja se danas čudim. Opet sam bio onaj štrkljavi mali iz osnovnjaka i to je bilo grozno. Sve sam izgubio osim nosa.  Tada sam stvarno pretjerao.  'Oporavio' sam se i opet se priča 5,4,3,2,1,0 nastavlja. 
 | Autor:
Ukratko ja sam tip koji se deblja i mršavi i tako će mi biti cijeli život, očito. Isprobao sam sve i svašta i došao do zaključka: kad ne jedeš mršav si, kad jedeš nisi. Stvar je u prehrani. Nikad nisam volio vježbati, ali kad je sila, stisnem. Sjećate se mojih slika s mora od prošle godine? E pa kad znaš da ideš s Nives i Ivanom na put staviš na repeat u slušalicama onu stvar od Britney 'You better work bitch'. I ne jedeš, barem ništa što voliš. A ja volim slatko. Onako kako se voli najveća ljubav života, kojoj bi se najradije uvijek vratio, a znaš da ta veza nema budućnosti.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić
Ukratko, ovih sam dana napunio 40. Kažu svi, ne bismo ti nikad dali, ali osobna iskaznica kaže drugačije. Ovih sam dana 'napunio' i 102 kile. Kažu svi, ne bismo ti nikad dali, ali vaga je neumoljiva. Odlučio sam da mi 40-e budu nove 20-e, te iste dvadesete u kojima sam bio tip s cool frizurama, ali i u debelo slojevitoj odjeći, bez trunke samopouzdanja, jer sam mislio kako gledaju svi u mene i govore da sam debeo. Ubije to čovjeka. Toliko da dođeš kući i pojedeš jednu čokoladu koja te čini sretnim. A možda i dvije. Ali kad ti zdravlje dođe u pitanje, a ja muku mučim između ostalog s masnom jetrom, odabereš hoćeš li biti sretan zbog čokoladice ili zbog zdravlja. Nisam više klinac pa o ovom pitanju ne trebam razmišljati, ali svejedno. Za neke stvari uvijek možeš biti klinac. Ili možeš odrasti.

 | Autor:
Odlučio sam se za liposukcijsku prehranu. Googlajte što je to. Zašto mislim da će ona imati drugačiji učinak na mene nego sve ovo prije? Zato što ima sve elemente koji meni odgovaraju, a rezultati se vide odmah. A mislim da je to motiv koji nas sve nekako pokreće. Nepovjerljiv sam bio naravno, raspitao se i ja sa svih strana i svi mi tvrde isto. Poklopilo se da u In Magazinu radim rubriku Zdravi i vitki i zato je moja odluka bila da u samo startu isprobam na sebi djeluje li to stvarno. Za tjedan dana imam šest kila manje i 6 cm manji opseg trbuha. Ne znam kako drugima, no meni je to itekakav motiv za dalje. Prva dva dana stalno sam mislio da nisam jeo dovoljno, iako mi ni jednom realno nije zakruljilo u trbuhu.  Treći dan već nisam. Jedem mediteransku prehranu, meso i puno salate i osjećam se super. I stvarno mi ništa ne fali. Kažu mi neki: Ma joj, to će ti se vratiti. Vratit će se, znam i ja,  ako odmah po završetku tretmana od dva tjedna odem u omiljeni fast food i počnem se nakrcavati. Ili i dalje počnem hodočastiti noću na benzinsku. Kad ti ljudi na cesti dođu i kažu: Vau, što si radio da si smršavio, ili da super izgledaš, vjerujte to uvijek imponira i motivira. Barem kod mene. Ako sam nešto odlučio, to je da s 40 izgledam bolje nego ikad prije. Držite fige i vjerujte. Ja vjerujem!

 

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • takuinaki65

    Tablete za mršavljenje - http://thermacuts.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.