Stars 1712 prikaza 13. rujna 2017.

Kate Hudson carski rez nazvala lijenošću

Getty/Guliver.

Mnoge majke su zamjerile glumici neozbiljan pristuo ovoj temi

Kate Hudson je, s onim svojim dražesnim osmijehom, prava ljubimica publike, u to nema sumnje, no ovih dana Kate je na Twitteru uzrok prave pobune. Naime, u upitniku za američko izdanje magazina Cosmopolitan, glumica je otkrila da je najljenija stvar koju je u životu napravila - carski rez! Kate ima dva sina, 13-godišnjeg Rydera, koji je rođen carskim rezom, i šestogodišnjeg Binghama.  

Fotografija upitnika s ovim nes(p)retnim Kateinim odgovorom je zapalila Twitter i mnoge su žene, uglavnom majke, imale što reći na ovu temu. Žene su počele dijeliti svoja iskustva sa carskim rezom nastojeći pokazati Kate - i svijetu - da porod, kad se ne odvija prirodnim putom, ne smije biti prikazan kao lijenost ili 'izvlačenje'.  
Brojni komentari su se odnosili na to carski rez često nije pitanje izbora majke, već nužde, i da je često jedini način da se spasi život i majke i bebe.

"Mnoge žene ne biraju porod carskim rezom, ja znam da ga ja nisam izabrala. Rodila sam i prirodnim putem i na carski rez, i vjerujte mi, ovaj drugi je jedna od najtežih stvari kroz koje sam prošla - umalo nisam umrla i trebalo mi je jako puno da se oporavim", napisala je jedna korisnica Twittera.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Dakako, javile su se i žene koje su branile Kate tvrdeći da svatko ima pravo gledati na svoja iskustva kako želi, a onda je i sama glumica pokušala izgladiti stvar: 

"Ryder je rođen dva tjedna prije termina: osjećala sam kontrakcije, ali beba je bila prevelika, a ja se nisam otvarala. Liječnik mi je rekao da mogu ići kući, ali bilo je toliko teško doći do bolnice jer su nas pratili fotografi, a već je bila ponoć i ja sam odlučila da se ne vraćamo kući i da je najbolje da napravimo carski rez. I onda su me uspavali...". 

Komentari 0