Stars

Cenzurirana Madonna: pjevačica bijesni jer je Instagram izbrisao njenu fotku s bradavicom

  • Pop kraljica Madonna u svojoj 4 desetljeća dugoj karijeri poznata je po provokacijama, izazivanju društvenih normi,  i pomicanju granica zbog čega je nerijetko bila cenzurirana
  • Nedavno je 63-godišnja pop ikona ponovno "ušutkana" od strane Instagrama -  radi pokazivanja malog dijela bradavice
  • Madonna je brzo i jasno dala do znanja da time nije nimalo oduševljena te još jednom ponovila sve izbrisane objave

Madonna je ponovno cenzurirana, a ovog puta to neće pustiti samo tako. Naime, pop kraljica na Instagramu često objavljuje svoje provokativne i golišave fotografije, a na nedavnoj vidio se i djelić njene bradavice. Međutim, Instagramova "no nipple" policija ubrzo je uklonila objavu. Madonna je brzo reagirala podjelivši u jednoj objavi seriju provokativnih i pomalo bizarnih, artističkih fotografija nje u crnom donjem rublju i mrežastim najlonkama u krevetu koje je Instagram uklonio s njenog profila, bez ikakve obavijesti. 

Iako je prevalila 60-tu Madonna i dalje šokira, počastila nas je fotkom u toplesu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madonna se u podužem opisu fotografija osvrnula na četiri desetljeća cenzure od strane medija te osudila društvo za seksizam i mizoginiju, adresiravši vječni društveni problem zvan "ženske bradavice".

"Još uvijek mi je zapanjujuće da živimo u kulturi koja dopušta da se pokaže svaki centimetar ženskog tijela osim bradavice. Kao da je to jedini dio ženske anatomije koji se može seksualizirati. Bradavica koja hrani bebu!, započela je Madonna te pitala "Zar se muška bradavica ne može doživjeti erotskom??!!"

Možda vas zanima Nitko se ne bi trebao miješati u to nosimo li ili ne nosimo grudnjak - žene podijelile svoja iskustva Rubrika Life&style Life&style

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

U objavi, koja je nastala nekoliko dana nakon američkog Dana zahvalnosti, Madonna kaže kako je zahvalna što je kroz četiri desetljeća cenzure, seksizma, ageizma i mizogonije uspjela sačuvati zdrav razum te komentira licemjernost društva, kazavši kako je vrijeme savršeno pogođeno. "Savršeno usklađeno s lažima u koje smo odgajani da vjerujemo o hodočasnicima koji mirno lome kruh s Indijancima kada su sletjeli na Plymouth Rock!", komentira pop pjevačica ironično završavajući riječima "Bog blagoslovio Ameriku".

Brojni ljudi, uključujući poznate osobe, pružili su joj podršku u komentarima. "Kraj patrijarhatu!", "Sloboda izražavanja!" i "Oslobodimo bradavice", samo su neki od komentara ispod Madonnine objave.

Photo: Instagram Madonna
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    vise nisi mlada 64 godine a ona se ponasa kao da joj 20 pff