Stars

Bradley Cooper danas slavi 44. rođendan, a mi donosimo 10 stvari koje nisi znala o njemu

Američki glumac Bradley Cooper danas slavi 44. rođendan, zbog čega smo napravile malu, zabavnu listu stvari koje vrlo vjerojatno do sada nisi znala o ovom ljepotanu...

Od toga da ga je američki magazin People 2011. godine proglasio najseksi muškarcem godine, do toga da je tri godine za redom bio nominiran za Oscara (2012. za film U dobru i u zlu, 2013. za ulogu u Američkim varalicama i 2014. za Američkog snajpera) - Bradley Cooper stvarno ima jaaako zanimljivu karijeru! Njegove velike prodorno plave oči davnih su dana osvojile obožavateljice diljem svijeta, ali prošao je kako se kaže filmsko "sito i rešeto" da bi došao do hollywoodskog statusa kakvog uživa danas. 

Međutim, kako o njegovim plavim očima i filmskim uspjesima sve već znamo, u čast Bradleyjeva 44. rođendana odlučile smo pronaći 10 zanimljivosti koje vrlo vjerojatno nisi znala o njemu. 

1. Glumio je u Seks i gradu

Njegovo PRVO televizijsko iskustvo 1999. godine bilo je ni više ni manje nego u seriji Seks i grad! Pojavio se u jednoj od ranijih epizoda druge sezone i glumio je Jakea, mlađahnog ljubavnika Carrie, odnosno Sarah Jessice Parker. Kakvo vatreno krštenje, ha?

2. Jaaaako je pametan

Kao prvo, tečno govori francuski. Oh wow! Je l' može više seksi od toga? Kao drugo, diplomirao je s posebnim pohvalama na Sveučilištu Georgetowna sa diplomom iz engleskog. Upisao je i magisterij glume na Actors Studio Drama sveučilištu u New Yorku, a tijekom glumačke karijere nekoliko je puta razmišljao o doktoratu iz engleskog i književnosti. Zgodan i pametan... Jao, Bradley stvarno si savršen!

Možda vas zanima On je novi najljepši muškarac na svijetu. Što nisi znala o Jasonu Momoi? Rubrika Stars Stars

3. Radio je kao vratar u hotelu

Kada se preselio u New York zbog studija glume, Bradley je radio kao noćni stražar i vratar u Morgans Hotelu na Manhattanu. Za Esquire magazin davno je rekao kako je upravo tamo vidio jako puno glumaca koji su ga još više inspirirali da se posveti svojoj velikoj ljubavi - glumi. 

4. Dobio je 20 kilograma za ulogu u Američkom snajperu

Za ulogu Chrisa Kylea, Bradley je morao dobiti 20 kilograma mišićne mase kako bi što više sličio za ratnog heroja kojeg glumi. Trenirao je dva puta dnevno po dva sata, a imao je samo 3 mjeseca za pripremu! Jeo je 5.000 kalorija dnevno i naučio je rukovoditi različitim oružjem baš kao lik kojeg tumači.  

5. Propustio je vlastitu promociju

Taman u vrijeme kada je diplomirao, Bradley je aktivno radio na glumačkoj karijeri i dobio ulogu u kultnoj komediji Wet Hot American Summer. Kasnije se za jedan američki medij našalio kako je "zbog najgluplje uloge ikada" propustio vlastitu promociju na fakultetu i da su mu to roditelji jako zamjerili...

6. Njegova cura Irina, ima rođendan - sutradan! 

S Ruskinjom Irinom Shayk u vezi je od 2015. godine, a par ima i jednogodišnju kćerkicu Leu De Seine. Ono što je zanimljivo je da je njegova 9 godina mlađa djevojka Irina rođena - dan nakon njega! 

7. Najteža uloga ikada mu je bila ona u Mamurluku

Za glumca koji je glumio bipolarnog čovjeka, ratnog heroja i FBI agenta, jako je teško povjerovati da je najteža uloga za Bradleyja bila ona Phila u Mamurluku. Cooper je rekao za Guardian da mu je užasno teško bilo uživjeti se u takvu ulogu jer se ona u potpunosti razlikuje od njega te da i dan danas kada se vidi u tom filmu ne može vjerovati da je to uspio. 

8. Porijeklo mu je zapravo - europsko 

Njegov otac Charles "Charlie" Cooper, porijeklom je Irac, a majka Gloria Talijanka - što Bradleyja čini Europljaninom, zar ne? Sad nam je još draži! Eto, imamo nešto zajedničko...

9. Dejtao je s puno slavnih i zgodnih cura

Da, sada hoda s Irinom Shayk, ali hodao je i s Jennifer Lopez, Olivijom Wilde, Zoe Saldana i Renee Zellweger, a šuškalo se i da je u vezi sa Jennifer Lawrence. Da budemo iskrene, pa Bradley ima nevjerojatan ukus za žene!

10. Dvije velike uloge promaknule su mu zbog loših audicija...

Išao je na audiciju za ulogu Hala Jordana u Green Lanternu 2011, ali na kraju je ulogu ipak dobio Ryan Reynolds. 2015. Bradley je jako želio glavnu ulogu u filmu o Steveu Jobs, ali je ona ipak pripala Michaelu Fassbenderu. U jednom tv showu, Bradley se i našalio na svoj račun te rekao kako je na audicijama očito jako loš...

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0