Stars

Bile su slavni modeli, sad su ih na naslovnicama zamijenile njihove kćeri. Jesu li jednako uspješne?

  • Devedesete će se zauvijek pamtiti kao zlatno doba supermodela, kad su Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer i Christy Turlington postale ikone
  • No uspješnih modela čija lica svi znamo bilo i prije, a i nakon njih, a sada desetljećima kasnije očito je vrijeme za smjenu generacija
  • Neke od njih pretale su titulu svojim kćerima, hoće li bar neke od njihpostati i poznatije od svojih majki

Odnos s majkom, kao i druge važne veze u životu, kreira naš život. Tako su ove mlade ljepotice najveći uzor pronašle upravo u svojim slavnim majkama, a time su i dokazale kako je ljepota uistinu nasljedna. Za njih definitivno vrijedi izreka kakva majka, takva kći!

Kate Moss i Lila Grace Moss-Hack

Kate Moss je sa samo 16 godina osvanula na naslovnici časopisa The Face te postala kultna figura tijekom ere Calvina Kleina pokorivši tako 90-e godine. Osvojila je svijet, prošetavši pistom za Chanel 1994. u ružičastom kompletu i predstavila se kao model koji je uvelike kreirao trendove, a ne ih samo predstavljao. Sada je njezina 18-godišnja kći Lila krenula istim stopama i spremna je stvoriti vlastite trendove za generaciju Z. Prošle godine Lila Grace pojavila se u mirisnoj kampanji Perfect Marc Jacobs, a debitirala je i na predstavljanju Miu Miu za proljeće/ljeto 2021., gdje je otvorila i zatvorila reviju - uzevši dvije najvažnije uloge na modnoj pisti. Nadamo se da Lila neće puniti novine i razuzdanim životom po kojem je Kate bila jednako poznata kao i po karijeri modela.

Cindy Crawford i Kaia Gerber

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Powered by embedinstagramfeed de &

Spomeneš li ime Cindy Crawford Amerikanci će se prisjetiti nezaboravne reklame za Pepsi na Superbowlu 1992. godine. Osim tog trenutka pop kulture, manekenka je u svojoj desetljećima dugoj karijeri krasila više od 1000 naslovnica časopisa i prošetala pistama za sve modne kuće koje možemo zamisliti. Cindynoj 19-godišnjoj kćeri Kai nije potrebno posebno predstavljanje. Na pisti je debitirala za brend Calvin Klein 2017. godine - samo četiri dana nakon što je napunila 16 godina i od tada je glavno lice za Miu Miu, Chanel i Marc Jacobs, a Kaia je usput pokorila i društvene mreže! Naime, uspješnija je od svoje majke supermodela te njezin profil ima već 6 milijuna pratitelja.

Yolanda Hadid i Gigi & Bella Hadid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid)

Powered by embedinstagramfeed &

Prije nego što je postala članica glumačke postave serijala The Real Housewives s Beverly Hillsa, Yolanda Hadid bila je uspješan model tijekom 80-ih i 90-ih. No, uspjesi njezinih kćeri Gigi i Belle daleko su nadmašili majčine. Obje sestre Hadid redovito dominiraju modnim pistama u New Yorku, a pohvaliti se mogu i brojnim prestižnim naslovnicama. Hadidovi su definitivno dokazali da je modeling obiteljska stvar! U siječnju 2018. Yolanda je čak napravila TV reality Making a Model s Yolandom Hadid - radno ime natjecateljskog serijala bilo je Mame modela. Yoli je očito apsolvirala kako od djece napraviti uspješne modele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid)

Powered by embedinstagramfeed de &

Christie Brinkley i Sailor Brinkley-Cook

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sailor (@sailorbrinkleycook)

Powered by embedinstagramfeed pt &

Christie Brinkley proslavile su brojne naslovnice u kupaćem kostimu časopisa Sports Illustrated 70-ih godina, a odonda se pojavila na još mnogo covera najpoznatijih magazina: Glamoura, Harper's Bazaara, Cosmopolitana... Aktivna je i danas, manje kao model, naravno, ali vodila je više TV emisija i serijala, ima vlastitu kozmetičku liniju i imetak joj se procijenjuje na 80 milijuna dolara. Iza sebe ima četiri braka, između njih i onaj s Billyjem Joelom, a u posljednjem, s arhitektom Peterom Halseyjem Cookom Christie je dobila danas 22-godišnju Sailor. Kći je, možemo reći, majčina blizanka što se tiče izgleda, manekenstvom se počela baviti s 15 godina potpisavši ugovor za agenciju IMG Models - istom koja zastupa sestre Hadid i Georgiu May Jagger.

Jerry Hall i Georgia May Jagger

Jerry Hall započela je svjetsku manekensku karijeru u dobi od 16 godina napustivši Teksas i preselivši se u Pariz. Usput, manekenka je postala poznata i po svojim vezama; prvo s glazbenikom Bryanom Ferryem kojeg je ostavila zbog Micka Jaggera, a potom i po braku s novinskim magnatom Rupertom Murdockom. Osim što je bila Chanelova muza, bavila se i glumom. 29-godišnju Georgiu May koju je dobila u braku s pjevačem Rolling Stonesa zasad znaju "samo" kao manekenku i kći slavnih roditelja - ne glumi, a ni o njezinim se vezama previše ne piše. Prošetala je Chanel's Resort Showom 2011. godine, a nosila je revije i za druge modne kuće kao što su Balmain, Miu Miu, Versace, Fendi i Tom Ford. Zaštitni znak joj je mala mana - razmaku između dva prednja zuba, koji je s vremenom zavoljela i prigrlila.

Vanessa Paradis i Lily-Rose Depp

Francuska pop pjevačica Vanessa Paradis postala je međunarodno poznata u dobi od 14 godina s pjesmom Joe le taxi. Ima bogatu pjevačku karijeru - objavila je sedam studijskih albuma i surađivala s ljudima poput Lennyja Kravitza. Također, službeno je postala Chanelova muza pojavivši se u reklami za parfeme 1991. godine. Njezina kći Lily-Rose Depp, iz braka s Johnnyjem Deppo,)  krenula je majčinim stopama te i sama postala Chanelova miljenica. Nju je sa samo 15 godina Karl Lagerfeld osobno izabrao da postane njegova veleposlanica. Osim što radi s Chanelom, danas 21-godišnja zvijezda proslavila se i u filmskoj industriji. Nominirana je za dvije nagrade César za najperspektivniju glumicu - za izvedbe u The Dancer (2016.) i A Faithful Man (2018.), a osvojila je i nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu My Last Lullaby (2019).

Heidi Klum i Leni Klum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

 

Heidi Klum najpoznatija je po tome što je bila jedna od Victoria's Secret anđela - dapače, jedna je od 12 najpoznatijih anđelica u koje se uz Heidi ubrajaju Naomi Campbell, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Gisele Bündchen, Tyra Banks, Miranda Kerr, Rosie Huntington-Whiteley... Iako je Klum svoju karijeru sada preusmjerila na put poslovne žene - udružila se s New Balanceom i Amazonom kako bi lansirala liniju odjeće, nedavno se saa kćerkom i ambicioznom manekenkom Leni Klum pojavila na naslovnici njemačkog Voguea. Ova naslovnica bila je Lenin debi u svijetu modelinga sa 16 godina, a već se pokazala kao velika nada modne u industrije.

Photo: Instagram@lilamoss

Komentari 0