Stars

Bali-beg efekt: turski glumci koji oduzimaju dah

Fenomen turskih sapunica još uvijek ne može objasniti niti jedan sociolog, ali miss7 kao društveni kritičar može zaključiti - u njima glume doista preseksi glumci!

Iako se najraskošnija turska serija "Sulejman Veličanstveni" prije više od četiri godine prestala prikazivati na malim ekranima, oduševljenje koje je izazvao zločesti Bali-beg (glumio ga je markantni Burak Özçivit) ni danas ne jenjava. Ove serije imaju napete radnje, intrige, krvne osvete, i pored svega - jako, jako zgodne glumce. No, nije zgodni Burak jedini muškarac koji je osvojio naša srca. Na malim ekranima se trenutno prikazuje nekoliko turskih serija, a broj onih koje su dostupne online se ne može niti prebrojati. Ako si fan ovog žanra, serije poput "Ne puštaj mi ruku" i "Gospođa Fazilet i njezine kćeri" koje su za sad dostupne samo online ti zasigurno nisu nepoznanica.

Ibrahim Çelikkol - "Kazna"

Ovaj markantni bivši košarkaš, model i danas glumac u seriji utjelovljuje Alija Nedžata Karasa, biznismena koji je jedino zaljubljen u novac. Sve dok, naravno, de dođe ona... Ibrahima je domaća publika imala već prilike gledati u seriji "Milost", a ovaj 36-godišnjak je u stvarnom životu veliki avanturist. Škola ga nikad nije zanimala, a sve vrste ekstremnih sportova su uvijek dolazile u obzir. I još jedan zanimljiv podatak - Ibrahim je rođen na Valentinovo!

Buğra Gülsoy - "Začin ljubavi"

E, ovo se zove svestrani, da ne kažemo moderni renesansni čovjek. Buğra je glumac, redatelj, producent, scenarist, arhitekt, produkt dizajner, a u slobodno vrijeme slamatelj ženskih srca. Trenutno u seriji "Začin ljubav" glumi karizmatičnog Fatiha, a do sada ga je publika imala prilike gledati u uspješnicama poput "Nebo i zemlja" te "Izgubljena čast". Ovaj 36-godišnji glumac je osim arhitekture i prilično zaljubljen u rock glazbu, pa s vremena na vrijeme i otpjeva koji stih. Inače, njegovo srce je zauzeto, a ukrala ga je djevojka Nilfur. 

 

A post shared by Buğra Gülsoy (@bugragulsoy) on

 

A post shared by Buğra Gülsoy (@bugragulsoy) on

Özcan Deniz -"Istanbulska nevjesta"

Dok je Buğri na prvom mjestu arhitektura, a tek onda glazba, njegov kolega Özcan je u potpunosti zaljubljen u glazbu. Dapače, prije nego što je postao jedan od najplaćenijih turskih glumaca, ovaj zavodnik je ganjao glazbenu karijeru. Ranih devedesetih se čak preselio u Njemačku kako bi snimio album, ali se nakon služenja profesionalnog vojnog roka vratio u Istanbul. Ovaj glumac je u 2018. postao otac, u 45. godini, a brzo se nakon toga i oženio svojom zaručnicom Feyzom.

 

A post shared by Özcan Deniz (@ozcandeniz) on

 

A post shared by Özcan Deniz (@ozcandeniz) on

Burak Özçivit - "Sulejman Veličanstveni", "Crna ljubav"

Možemo nekoliko trenutaka šutjeti i u Google Images ukucati njegovo teško izgovorljivo ime, a tek onda početi pisati o njemu. I ne bismo bile previše subjektivne, jer prije nego što nas je osvojio ulogom groznog Bali-bega u "Sulejmanu Veličanstvenom", Burak je bio uspješan model. I to 2. na svijetu 2005. godine po izboru svih modnih agencija. Nakon uspješne karijere modela se prebacio na televizijsku glumu, a osim po ulozi Bali-bega, poznat je i po ulozi Kemala u "Crnoj ljubavi". Koliko je Burak popularan u regiji najbolje govori podatak da mu je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ponudila državljanstvo! Možda su naše dame iz politike i sudstva ipak malo tiše u obožavanju zgodnog Turčina, no sigurni smo da i u domaćim političkim redovima ima fanova.

 

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) on

 

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) on

Kadir Doğulu - "Pitanje časti" i "Nauči me voljeti"

Na male ekrane nas je prikovao serijama "Pitanje časti" i "Nauči me voljeti", a Kadir i stvarnom životu vodi sapunicu. Naime, Kadir se na snimanju serije "Pitanje časti" zaljubio u kolegicu Neslihan Atagul te ubrzo nakon toga s njom i vjenčao. Nije ni čudo da ovi televizijski junaci proglašenim jednim od najljepših turskih parova. Inače, Kadir je baš poput nekog od likova iz svojih serija jako temperamentan i u stvarnom životu, pa kruže priče kako je imao ljubomorne ispade na setu serije "Bit ćeš moja" u kojoj je njegova supruga glumila s drugim kolegom. Uz to, Kadir je jako temperamentan i u kuhinji, pa se o njegovim začinjenim jelima priča među snimateljskom ekipom. Za sreću bi mu još jedino nedostajala kći, kako često ističe u medijima!

 

A post shared by Kadir Doğulu (@kadirdogulu) on

 

A post shared by Kadir Doğulu (@kadirdogulu) on

Alp Navruz - "Ne puštaj mi ruku" i "Gospođa Fazilet i njene kćeri"

Za sve koji su počeli pratiti on line uspješnicu "Gospođa Fazilet i njene kćer" je sada ova lista najseksi turskih glumaca pravedno privedena kraju. Naime, Alp je 28-godišnjak čija je karijera krenula strelovitom brzinom, a dosta toga može zahvaliti i glumi. Šalu na stranu, nije Alp samo još jedno lijepo lice, nakon serije "Gospođa Fazilet" u kojoj je utjelovio Sinana su ga mnogi proglasili jednim od najboljih glumaca nove generacije. Kako je uspjeh serije rastao, rasli su i pratitelji na Instagramu, a Alp ih sada broji točno milijun.

 

A post shared by Alp Navruz (@alpnavruz) on

 

A post shared by Alp Navruz (@alpnavruz) on

Photo: miss7

Komentari 0