Stars

Andrea Andrassy pripremila je lažne korice za svoju novu knjigu, a razlog je urnebesan!

  • Andrea Andrassy objavila je, nakon 4 godine stanke, svoju drugu knjigu - #PREKID
  • Knjiga u naslovu ima hashtag i roza korice, ali za sve one kojima to nije po volji - Andrea je priredila i lažne korice
  • Na svom Instagramu objasnila je lažne korice i nasmijala nas do suza

Četiri godine nakon knjige ''Dnevnik gradske cure'', kolumnistica i spisateljica Andrea Andrassy ovih dana izdala je svoju drugu knjigu, imena #PREKID. ''Prošle su 4 godine otkad mi je izašla prva knjiga, vrijeme je za novu. Zapravo, vrijeme za novu je bilo već odavno - ovu u glavi imam od 2015., ali nikako da sjednem i napišem. Nisu kolumne, nešto drugo je, zato mi je i trebalo toliko vremena da se ohrabrim sjest i napisat jer sam mislila da možda neću moć. Evo je, tu je, najljepši miris na svijetu - nova knjiga. Zove se #PREKID. Hešteg prekid, jer danas moraš imat hešteg. Od sutra u prodaji. Kiosci, Tisak Media centar, VBZ, Hoću knjigu, Znanje.'' - napisala je Andrea  jučer na svom Instagram profilu i prikupila gotovo 9 tisuća lajkova te brojne čestitke obožavatelja. Duhovita kolumnistica koja bez zadrške već godinama, putem tekstova, društvu upućuje bespoštedne kritike uz zdravu dozu humora pobrinula se za svaki detalj pa nas je jako nasmijala i lažnim koricama koje je pripremila za svoje novo izdanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Andrassy (@andreaandrassy) on

''Kad sam planirala ovu knjigu, znala sam da će nekima bit bed u javnosti čitat nešto što se zove #PREKID. Znala sam da će nekima bit bed što je knjiga roza. Znala sam da će nekima bit bed jer su muškarci, a ovo djeluje previše girly. Znala sam i da će nekima samo bit bed da drugi vide da čitaju mene. Zato uz svaku knjigu dolazi po jedna fejk korica - zapakirana je unutra i samo ju trebaš stavit oko knjige.Jedna verzija fejk korica nosi naslov “Aksijalna aproksimacija propulzivnosti intrinzičnih čestica u sumporovodičnom okruženju”, a druga “Modalitet reverzibilnih termodinamičkih procesa kroz Poissonovu jednadžbu za idealni plin.” Oba naslova ne znače ništa - samo sam nabacala hrpu riječi koje zvuče ozbiljno - ali to nitko ne mora znat.'' - napisala je Andrassyi mi naprosto moramo priznati da smo umrli od smijeha. Lažne korice s hrpom pametni riječi definitivno će olakšati proces čitanja svima onima koji modernim strujama književnosti pristupaju s hrpom predrasuda i unaprijed određenih stavova koji su samo prepreka užitku u tekstu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Andrassy (@andreaandrassy) on

Iako još uvijek nismo pročitali knjigu i, s obzirom da nije riječ o kolumnama - ne znamo o čemu se zapravo radi, nakon vijesti o naslovnicama još više gorimo od znatiželje. Ne zato da bismo prikrili naše čitanje, već zato što nas je Andrea uvjerila kako uistinu zna raslojiti društvo svojim pismom, uputili odlično upakiranu kritiku i pritom učiniti da umremo od smijeha. Osim toga, vidjeli smo zadnji dio korice ove knjige i još se jednom nasmijali. Andrea je tamo ukratko opisala svoju knjigu i, umjesto napucanih komentara kritike, sama pažljivo ispisala poruke na kraju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Andrassy (@andreaandrassy) on

Osvrnula se na popularni koncept ''životnog trenera'' - i objasnila zašto ona i njena knjiga to definitivno nisu te obećala da nema motivacijskih citata koje možemo pronaći na Pinterestu. A u konačnici, osvrnula se i na internetske nasilnike koji u svemu vole pronaći nešto loše. ''Nisam čitala, ali znam da ne valja. Danas svatko može napisati knjigu.'' - napisala je na dnu te u popis dodala da je riječ osobi s interneta koja nikada neće napisati knjigu. Dakle, nažalost, sigurni smo da će upravo to pisati u nekim komentarima. Kako god bilo, neće omesti Andreu, a ni nas koji jedva čekamo naše prvo čitanje! I, dakako, javit ćemo ti naše dojmove!  

Photo: Instagram@ yasmine.zeroc

Komentari 0