Stars

Anđelice: svaka ima svoju cijenu, a koja je najskuplja?

Strogi režim prehrane, tjelovježba, cjelodnevna snimanja... Srećom, ova odricanja su super dobro plaćena, posebno kad je riječ o modelima koji nose "Oscara među revijama" - Victoria`s Secret reviju. Koliko milijuna vrijedi koja anđelica i Victoria`s Secret model?

Godišnja Victoria`s Secret revija je u modnom svijetu nešto poput Oscara u filmskoj industriji. Svi s nestrpljenjem iščekuju najljepše žene svijeta da se po pisti prošeću u, hm, minijaturnim tangama i s neizostavnim krilima na leđima. Svake godine organizatori na scenu dovedu i do 30 novih lica, no "stara garda" modela ne mora se brinuti. Zašto? Zato što samo 14 odabranih može i smije nositi krila. One su  zapravo jedine anđelice, a ostatak ekipe se službeno zove Victoria`s Secret modeli. U čemu je glavna razlika? Anđelice službeno smiju nositi krila, dok VS modelima to nije dopušteno. Ipak, ta pravila su se počela kršiti kada su na scenu stupili na društvenim mrežama popularni modeli Kendall Jenner i Gigi Hadid. Jer, eto, Kendall već nekoliko sezona nosi krila iako nije službeno nazvana anđelicom.

Forbes svake godine objavljuje listu najbolje plaćenih supermodela, a na prošlogodišnjoj su od 10 najbolje plaćenih, čak 8 Victoria`s Secret modeli, što bivši, što sadašnji. (s liste su izostavljene dvije cure koje nisu dio Victoria`s Secret tima - Ashley Graham koja se našla na 9. i Chrissy Tiegen koja je našla na visokom 3. mjestu). Što iz svega toga možemo zaključiti? U svijetu modelinga možda nije bitno nositi krila, ali je bitno nositi - Victoria`s Secret reviju.

10. Bella Hadid - 6 milijuna $

Dior, Nike i Nars su brendovi koji su lijepu Bellu učinili još malo financijski potkovanijom. Zbog skupih ugovora s njima Bella je postala bogatija za nekoliko milijunčića. Tako je prošle godine Bella zaradila 6 milijuna dolara. S 21 godinom, najmlađa je na ovoj listi najbolje plaćenih modela.

 

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

8. Liu Wen  - 6, 5 milijuna $

Prekrasna Azijatkinja je jedna od prvih modela koji zastupaju različitosti. Tako je prva Kineskinja koja je nosila reviju Victoria`s Secret, radila je komercijalne beauty kampanje, a i europski dizajneri je vole. I da, snimala je naslovnicu američkog Voguea. Da živimo u nekom potpuno utopijskom, rasizmu nesklonom svijetu, Liu bi jednostavno bila model, a ne iznimka koja potvrđuje pravilo.

 

A post shared by Liu Wen (刘雯) (@liuwenlw) on

7. Karlie Kloss - 9 milijuna $

Ona je već sezonama zaštitno lice popularnih brendova adidas, Swarovski i Express, a na Vogueovoj naslovnici zablistala je čak 36 puta. Karlie svoju slavu koristi za opće dobro - osnivačica je neprofitne udruge Kode koja se brine za informatičku pismenost mladih žena i djevojčica.

 

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on

6. Rosie Huntington Whiteley - 9,5 milijuna $

Jedna od najljepših Britanki koja je prošle godine i prvi put postala majka možda više nije dio stalne VS postave, ali bilo bi ju nepravedno izostaviti s ove liste. Premda je rodila tek u svibnju 2017., Rosie je već odradila ozbiljne kampanje koje su je dovele na listu najbolje plaćenih modela.

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

5. Gigi Hadid - 9,5 milijuna $

Iako bi Gigi trebala dijeliti mjesto s Rosie Huntington - Whiteley, zahvaljujući društvenim mrežama lijepa Hadid je ipak bolje pozicionirana. Naime, jedna je od prvih modela koji su počeli zarađivati ozbiljan novac Instagram objavama, a ovoj visokoj cifri su svakako pomogli i brendovi Tommy Hilfiger, Vogue i Maybelline. Sestre Hadid su srušile još jedan rekord - prve su sestre koje su došle na Forbesovu listu najbolje plaćenih modela.

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Možda vas zanima Ovo je 20 najboljih Victoria's Secret lookova svih vremena Rubrika Moda Moda

4. Adriana Lima - 10,5 milijuna $

Ona je VS model s najdužim vijekom u povijesti. Prve korake je napravila 2010. godine, a od tada je odradila neke doista skupe kampanje. Prošle godine najveći prihod su joj donijele reklame za Marc Jacobs i Sportmax, ali i vođenje talent reality showa American Beauty Star.

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

2. Gisele Bundchen - 17, 5 milijuna $

Da nije otišla u službenu mirovinu 2015. godine, sigurni smo da bi upravo ovoj Brazilki pripalo prvo mjesto. No, ni u mirovini joj ne ide loše. Iako Gisele može živjeti od tantijema, s tri luksuzna brenda i dalje surađuje. Ima godišnje kampanje za kuću Carolina Herrera, brend cipela Arezzo, te nakit Vivara. I da, Gisele je snimila suludu brojku covera - čak 1200!

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

1. Kendall Jenner - 22 milijuna $

Iako bi članica najtelevizičnije obitelji na svijetu mogla živjeti od unovčavanja obiteljske slave, Kendall je odlučila zarađivati ozbiljnu lovu svojim modeling angažmanima. Brojka od 22. 000 000 dolara dovoljno govori koliki utjecaj imaju društvene mreže. Nakon lude 2017. godine, Kendall je ipak odlučila svoju manekensku karijeru staviti u mirovanje i posvetiti se omiljenom hobiju - jahanju!

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0