Stars

5 tako dobrih ljubavnih romana koje bi bilo prava šteta propustiti

Preporučujemo ti nekoliko ljubavnih priča koje će te oduševiti i zagrijati ti srce

Iako je ljubav najljepše slaviti tijekom cijele godine, veljača je mjesec u kojem je to više izraženo. Valentinovo, kao Dan zaljubljenih, poseban je događaj te se cijeli mjesec govori o ljubavi. Kako bismo vas missice na vrijeme pripremili za to, preporučujemo vam nekoliko ljubavnih romana koji će vas oduševiti te vam zagrijati srce. Pokušali smo izabrati relativno nove naslove, ali potkrao se i koji malo stariji. Kakogod, svaka od ovih knjiga prekrasna je ljubavna priča za sva vremena.


Prije nego što odeš – Clare Swatman

 | Autor:

Prvijenac novinarke brojnih ženskih publikacija, Clare Swatman, ljubavni je roman u kojem se postavlja vječno pitanje: što biste promijenili da možete vratiti vrijeme? Prvi odgovori često su prilično radikalni. Sve! Svašta! No pomnije razmatranje dovodi nas do toga da je vrlo nezgodno išta mijenjati jer i najmanji detalj može utjecati na velike događaje. Junakinja romana, Zoe, svojeg supruga poznaje već dugi niz godina, ali u vezu su ušli tek kasnije. Srodne duše napokon su se ujedinile i budućnost se čini sjajnom. No jednoga dana, njega udari auto te on pogine. Zoein svijet se sruši. U tom očaju, nadomak nestanku nade, dogodi se čudo – ona otputuje u prošlost. Sada se postavlja pitanje što treba učiniti kako bi spriječila njegovu smrt. Prekrasna knjiga puna emocija. Maramice obavezne. (Profil, 119,00 kn) 

 

Ako se ikad sretnemo – Kate Eberlin

 | Autor:
Prošlogodišnji ljubić godine, istkan iz slične vune kao i, sada već klasik Jedan dan Davida Nichollsa. Rijeka sudbine nosi nas na sve strane, i nerijetko nismo svjesni ključnih događaja koji će postati okosnica našeg života. Istina, odluke koje donosimo utječu na ono što će biti, ali ne u potpunosti. Ponekad postoji nešto jače od naše volje, neka ruka što nas vodi kao marionete. U ovom se romanu dvoje ljudi upoznaju kao tinejdžeri, ali vrlo brzo izgube trag jedno drugom. Idućih godina njihovi se životi sudaraju, ali samo na trenutke, ne pružajući im priliku da se napokon spoje. Ljubić koji se čita kao najnapetiji krimić jer, grizući nokte, čekamo kada će se napokon dogoditi ljubav. (Znanje, 99,00 kn)
 

Ljubav na prvi pozdrav – Mhairi McFarlane

 | Autor:

Rachel i Ben bili su savršen par. Njih dvoje protiv cijeloga svijeta. Ipak, čudne se stvari događaju i oni su se razdvojili. Svatko je krenuo svojim putem – Ben je zaplovio bračnim vodama, a Rachel je nastavila samačkim životom. Proći će više od desetljeća prije nego što se ponovno sretnu i koliko se vole. Poglavlja se izmjenjuju iz sadašnjosti u prošlost, pa opet natrag, pokazujući nam kako junakinja živi sada, te studenske dana kada se par upoznao. Romantična komedija McFarlane odgovara na pitanje: što se dogodi kada se rastavljeni parovi ponovno vrate u vezu? Mnogi će vam reći da je to recept za katastrofu, ali ova knjiga pokazuje nam da nije uvijek tako. Stilski je roman zaigran, pun topline i humora. Mogli bismo ga svrstati u chick-lit, ali u njemu ima toliko toga… (Mozaik, 99,00 kn)


Zov anđela – Guillaume Musso

 | Autor:

Musso je uvjerljivo najpopularniji moderni francuski pisac. Njegove knjige prodaju se u milijunima primjeraka, a objavljivanje svakog novog naslova poseban je događaj u njegovoj rodnoj zemlji. Kao čovjek, on je samozatajan, ali u romanima sve pršti od strasti. Romani su mu često spoj nekoliko različitih žanrova – ljubića, krimića i nadnaravne priče – te su puni avanture. Također, svaki od njegovih romana ima potpuno drugačiju radnju pa nikada ne znate što ćete dobiti. U ovoj se knjizi radi o sudbinskoj povezanosti likova koje oni, zbog zaokupljenosti svojim životima, nisu svjesni. Kriminalistički element je prisutan, a s Mussom nećete zaglibiti na jednom mjestu. Putovanja s jednog kontinenta na drugi i posjeti svjetskim metropolama neizostavan su dio i ove priče. (Fokus, 99,00 kn)
 

Nakon tebe – Jojo Moyes

 | Autor:

Jojo Moyes jedna je od najomiljenijih autorica ljubavnih romana u svijetu. Njezina popularnost rasla je postupno jer se riječ širila s usta na usta. S filmom Tu sam pred tobom, snimljenim po istoimenoj knjizi, sve je sjelo na svoje mjesto. Ovo je nastavak spomenute priče, a u fanovima izazvao proturječne emocije. Mnogi su smatrali da je kraj prethodnog romana savršen i da ne treba dirati u to. No ta knjiga nije imala sretan završetak pa su čitatelji bili itekako spremni pročitati još jednu priču, nadajući se da će ovaj put sve lijepo završiti. Autorica je mudra te je uspjela zadovoljiti obje strane. Postoji sretan kraj, ali ni ovoga puta on nije definitivan te se nadamo daljnjim nastavcima. Jojo je izvrsna autorica i želimo pročitati sve što ona napiše. (Profil, 89,00 kn)

Photo: None

Komentari 0