Stars

5 stvari koje možda nisi znala o Sandri Perković

Sandra Perković uistinu rastura! Naša bacačica diska najbolja je na svijetu, a to je iznova potvrdila i u subotu kada je na prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju peti put zaredom!

Hicem od 67.62 metra Sandra Perković ispisala je povijest te postala prva atletičarka s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Ovih dana svi pričaju o njoj, ali mi bismo se mogli kladiti da ove stvari nisi znala:

1. JEDVA JE OSTALA ŽIVA

Krajem 2008. godine, osamnaestogodišnja Sandra je dobila upalu slijepog crijeva. Međutim, doktori to nisu uočili tijekom pregleda. Kada se vratila s temperaturom 41, rekli su joj da ima virozu. Nakon treninga slijepo crijevo se rasprsnulo, a ona se jedva izvukla od trovanja krvi. Nekoliko dana njen je život bio ozbiljno ugrožen, ali uspjela je ući u statistiku kao dio od svega deset posto ljudi koji ovako nešto prežive.  

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

2. OTAC JU JE NAPUSTIO KAD JE IMALA SAMO 5 GODINA

Brojni spotaši izdigli su se iznad vlastitih obiteljskih tragedija i trnovitim putem krenuli prema osobnim i profesionalnim ostvarenjima. Jedna od njih je i Sandra koju je otac Damir napustio kad je imala samo pet godina. Svoj novi život izgradio je u zagrebačkoj Dubravi, u blizini Sandre i njene majke, ali od tada nisu bili u kontaktu. Sandri je poznato i da ima dvije polusestre, ali u jednom intervjuu za Gloriju Sandra je ispričala kako joj je njena majka Vesna bila majka i otac te da o svom biološkom ocu ne zna ništa već godinama. 

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

3. IMA MNOGO CELEBRITY PRIJATELJA

Sandra je tijekom godina stekla brojna prijateljstva s domaćim estradnim zvijezdama. Dizajnerica Aleksandra Dojčinović jedna je od njenih najboljih prijateljica, ali sportašica se druži i s obitelji Jole i Ane Čagalj te glumicom Marijom Borić, a prošlog Božića bila je presretna jer je upoznala i Severinu.

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

4. IMA PREKRASNU TETOVAŽU

Na Sandrinim rebrima nalazi se Nika, mitska božica pobjede koja joj se smiješi i s njene olimpijske medalje. Sandra je jednom zgodom otkrila kako je upravo to odabrala da obilježi ostvarenje svog olimpijskog sna. Postignuće je to o kojem sanja baš svaki sportaš pa se ne čudimo ovoj snažnoj simbolici. Natpis koji stoji ispod slike božice ne može se nigdje potpuno vidjeti, ali njegova generalna poruka je da Sandru ništa ne može slomiti. Potpuno se slažemo, mnogo puta smo se uvjerili. 

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

5. NAJBOLJE ODJEVENA SPORTAŠICA

Svoje mjesto na našem sportskom nebu odavno je osigurala, ali u posljednje vrijeme Sandra blista i na listama najbolje odjevenih Hrvatica. Iako je pod povećalo javnosti došla jako mlada pa je svoj stil gradila ''pred objektivima'', s godinama je uistinu evoluirala u prekrasnu i elegantnu damu. Voli ženstvene modele i romantične krojeve, a nedavno je bila i zaštitno lice u kampanji brenda Lei Lou čije haljine nosi rado i često.

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0