Stars

3 nova psihološka trilera koja će ti podići adrenalin

Ako tražiš malo uzbuđenja, ovi romani te neće iznevjeriti - u njima tajne izlaze na površinu, noseći sa sobom navalu emocija svih vrsta

Ako želiš biti misteriozna zavodnica, ima jedan odličan način za to koji ne uključuje gomilu šminke. Poznato je da nam krimići i trileri (i horori, ali to je druga tema) podižu adrenalin i čine da nam krv u žilama kola većom brzinom. Zjenice se šire, lice izgleda pozornije, a oči postaju veće (dakle, ne treba vam smokey-eye:). Trenutačno se najviše čitaju psihološki trileri jer se s njima svatko može poistovjetiti pa su zanimljivi većini – obični ljudi poput tebe i mene u njima doživljavaju neobične stvari koje im mijenjaju živote. Tajne izlaze na površinu, noseći sa sobom navalu emocija svih vrsta. Likovi nose breme na svojim leđima što ih čini privlačnijima jer nisu očiti, već tajnoviti. Preporučujemo ti nekoliko najboljih i najnovijih knjiga iz ovog žanra koje će te razbuditi bolje od Red Bulla.

On kaže/ona kaže – Erin Kelly

 | Autor:
Veliki svjetski hit koji upravo stiže u naše knjižare. Pratimo jedan par mladih koji su opsjednuti lovom na pomrčine Sunca. Prilikom gledanja jedne, naiđu na djevojku koju napastvuje elegantni mladić. Ona ne može govoriti od šoka, ali jasno je što se dogodilo. Par na suđenju svjedoči u njenu korist te ona osjeća veliku zahvalnost. Pokušava im se odužiti poklonima i društvom, ali počne pretjerivati. Jesu li pogriješili u procjeni? Jesu li stali na stranu krive osobe? Čitajući shvatiš da ne možeš nikome vjerovati, čak ni nevinom paru s početka. Kako se Sunce zamračuje, sjena pada i na likove knjige, gurajući ih dublje u tamu njihovih života. Vrlo moćan triler koji ostaje u tebi još danima nakon čitanja. Pomrčine Sunca dobile su novo lice, a ono nije nimalo prijatno za gledati bez naočala. (Stilus, 99,00 kn)


Ne vjeruj svojim očima – Sarah Pinborough

 | Autor:
Ovo je bilo iznenađenje veljače koje je pomelo sve one koji su knjigu pročitali. Puno je naslova što u sebi imaju šokantni obrat, ali ovaj je svakako kralj među njima. Vjeruj nam, sigurno nećeš pogoditi završetak. Ali ne vjeruj nikome drugom, čak ni sebi i svojim očima. Opet se radi o jednom paru, ali u igru se upliće mlada samohrana majka. Ljubavni trokut postaje sve zamršeniji te ispada da par bježi od prošlosti u kojoj se dogodilo nešto stravično. Novost koju nam ova knjiga donosi je element lucidnog sanjanja koji jezivost potencira maksimalno. Kao i kod većine psiholoških trilera, policijsko istraživanje je u potpunosti sporedno, a to teror podiže na višu razinu jer su protagonisti zatočeni u svojim glavama i ne mogu potražiti pomoć izvana. Genijalno. (Egmont, 99,00 kn)


Žena na prozoru – A. J. Finn

 | Autor:
Naslov o kojem se priča već mjesecima, a tek je izašao. Kada ga pročitaš, pričat ćeš i ti jer ostavlja bez daha. Od srca ga preporučuje i Gillian Flynn, autorica mega-bestselera Nestala. A to je velika stvar. Izvrsno napisana priča briljantne radnje koja se bavi temama ljubavi, gubitka i ludila. Hm… Glavna junakinja je sredovječna žena koja živi u mondenom dijelu Manhattana. No s njom postoji problem – na izlazi van jer pati od agorafobije uzrokovane traumom iz prošlosti. Jedina preokupacija joj je špijuniranje susjeda. Osim toga, pije puno vina i gleda crno-bijele filmove što pridonosi atmosferi. Najčešće se kod susjeda ne događaju spektakularne stvari, sve dok ne spazi da se u obližnjoj obitelji nešto kuha. A to nije nešto mirisno od čega ti rastu zazubice, naprotiv. Njezina nemoć može se mjeriti jedino sa strahom i nevjericom koje proživljava gledajući kako se nečiji svijet ruši pred njenim očima. (Profil, 129,00 kn)

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0