Stars

10 zanimljivih činjenica o krštenju princa Louisa

Niti dva mjeseca od pompoznog kraljevskog vjenčanja, Engleska opet slavi. Princ Louis Arthur Charles, treće dijete Kate Middleton i princa Williama, krstio se danas u Kraljevskoj kapelici palače St James. Istražili smo kako je to izgledalo

Princ Louis Arthur Charles, treće dijete Kate Middleton i princa Williama te peti nasljednik u redu za britansku krunu, krstio se u Kraljevskoj kapelici palače St James, baš poput njegova brata Georgea i Meghan Markle koja se krstila neposredno prije vjenčanja. Pokušali smo pronaći što više informacija o najrecentnijem slavlju britanske kraljevske obitelji.

1. Krštenje malog princa započelo je u 16 h. Krsnom vodom s Jordana krstio ga je kanterburški biskup koji je nedavno vjenčao Harrya i Meghan. Ceremonija je potrajala oko 40 minuta. 

2. Princ Louise imao je 6 kumova. Nitko od njih ne može se pohvaliti kraljevskim statusom, ali svi pripadaju bliskom krugu prijatelja budućeg kralja i kraljice. Nakon što se pročulo da kumovi neće biti Harry i Meghan, ovakav je ishod bio očekivan. Među imenima se ističe Lucy Middleton, Kateina rođakinja, te nekoliko uspješnih britanskih poduzetnika, mahom Kateinih i Williamovih kolega iz školskih dana. Kuma Lucy ne može se pohvaliti spretnim modnim odabirom. Pastelno plava haljina s uzorkom bila je previše zatvorena, a šešir i stroga frizura dodali su joj, čini se, koju godinu. 

 

A post shared by Nawa3em (@nawa3emcom) on

3. Jedanaest tjedana star dječak nosio je tradicionalnu krsnu haljinicu koju su već nosili i njegov brat i sestra. Riječ je o replici haljinice koju je prva nosila princeza Victoria 1841. godine. Prema britanskom Telegraphu, originalna haljinica bila je korištena sve do 2004. godine kada su je zbog starosti morali zamjeniti vjernom replikom sašivenom od identičnih materijala.

 

A post shared by Kate Middleton (@mrskatecambridge) on

4. Na kraljevskom krštenju nije se pojavila Kraljica i princ Phillip. Oni ovih dana slave godišnjicu zaruka. Zaručili su se 10. srpnja 1947. godine, prije 71 godinu. Svoj izostanak s ovog događaja dogovorili su s Williamom i Kate. Pred kraljicom je, naime, naporan poslovni tjedan, a princ Phillip u posljednje vrijeme ima mnogo zdravstvenih problema. Krštenje su, pak, pohodili princ Charles i Camilla Parker Bowles. Moramo uočiti kako Camilla, u bijeloj haljini, opet izgleda kao modna blizanka Kate Middleton.

5. Mama Kate pojavila se u bijeloj kombinaciji koja je uvelike nalik onima koje je nosila na krštenje svoje starije djece. Dizajner haljine je, očekivano, Alexander McQueen, a šešir je izradila Jane Taylor. Za oko su nam zapele prekrasne naušnice od perli posloženih u oblik cvijeta.   | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver 6. Princ William za ruku je vodio dvoje starije djece - četverogodišnjeg Georgea i trogodišnju princezu Charlotte. Princeza, koja redovito ukrade pažnju na važnim događanjima, blistala je u plavo - bijeloj haljinici i plavim cipelicama. Novu frizuru ukrasila je pripadajućim plavim rajfom. Vrckastoj članici kraljevske obitelji, sudeći po slici, i ovaj put nešto nije bilo po volji. 

 

A post shared by Social Gazzete (@socialgazette) on

7. Princ Harry nećaku je poklonio prvo izdanje Winnie The Pooha vrijedno čak 8 tisuća funti. Harry je taj književni raritet izabrao jer ga za tu knjigu vežu sjećanja na princezu Dianu i čitanje priče za laku noć.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver 8. Za Meghan je ovo bio prvi put da prisustuje kraljevskom krštenju. Nova članica kraljevske obitelji odlučila se za maslinasto zelenu kreaciju Ralpha Laurena. Haljinu je popratio i pripadajući remen koji je lijepo istaknuo njenu vitku figuru. Odabir boje malo nas je iznenadio jer se u posljednje vrijeme često odlučivala za trendi pastelno roza boju. Posebno nam se dopao njen šešir, a izradio ga je Stephen Jones.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric 9. Krštenju je prisustvovala i trudna teta, Pippa Middleton. Na ceremoniji se pojavila u pastelno plavoj haljini s pripadajućim šeširom. Modna miljenica Engleza i ovaj put je malo zastranila odabirom haljine koja je uistinu neobičnog kroja. Osim modernih gumbića, ima i kragnu te je nespretno stegnuta oko struka, a potom pada u nabore. Ono što se mora priznati da je Pippa u savršenoj trudničkoj formi i savršeno se nosi s nikad vrtoglavijim štiklama. 

10. Službene fotografije krštenja malog princa napravit će Matt Holyoak, fotograf specijaliziran za slikanje portreta. Za kraljevsku obitelj posljednji put je radio na slikanju povodom 70. godišnjice braka kraljice Elizabete i princa Phillipa.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 

 

 

 

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0