Stars

10 serija koje gledaju inteligentni ljudi

Mnogi od nas su se navukli na serije (i mnogi od nas ovih dana guštaju u novoj sezoni „Igre prijestolja“). Međutim, jesi li se ikada pitala koliko je „pametna“ tvoja omiljena serija?

Nalazi li se možda među deset „najinteligentnijih“? Naime, paleta raznoraznih televizijskih serija nikad nije bila veća nego danas. Hiperprodukcija - brojni internetski kanali, televizijski, kablovski, na pretplatu, na mobitelima – svi nude golem izbor (uglavnom jako dobrih, ali nađe se ponekad i negledljivog smeća) serija, pa je broj konzumenata istih značajno narastao u zadnjih nekoliko godina. 

A tko ne voli gledati serije? Dođeš navečer s posla, umorna, razdražena - jer su ti šef i kolegica očajno išli na živce - fino se zavališ na dvosjed ili legneš u krevet, uključiš TV i gledaš novu epizodu omiljene serije… Ovisnost? Možda – ali neopasna, potpuno bezazlena! Ponuda televizijskih serija danas je toliko velika da nije lako odabrati koju pratiti. Prema online anketi portala Ranker otkriveno je koje serije potiču razmišljanje, pa ih stoga gledaju uglavnom inteligentni ljudi. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Donosimo top listu 10 „najinteligentnijih“ serija: 

1. Sherlock 

Serija koja će svakoga ekspresno zalijepiti pred ekran. Odlične su sve sezone, ali treća sezona suvremene inačice detektivskih priča o legendarnom Sherlocku Holmesu, sa sjajnim i prezgodnim Benedictom Cumberbatchom u naslovnoj ulozi, najgledanija je britanska serija od 2001. godine.

2. Igra prijestolja

Zar doista postoji netko tko je nije gledao barem jednu od šest sezona? I netko ne zna da su neke epizode snimane u Dubrovniku? Prvu epizodu sedme sezone dočekali smo s nestrpljenjem. Mi znamo gdje ćemo biti sljedeći ponedjeljak u 20:00 sati…

3. Kuća od karata

Britka politička dramska serija vodi nas iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, seksa, pohlepe i korupcije u modernom Washingtonu. Plod je suradnje nekoliko dobitnika Oscara i Zlatnih globusa…

4. Na putu prema dolje 

Radnja ove crnohumorne serije vrti se oko profesora kemije Whitea kojem je dijagnosticiran neoperabilni rak pluća. Zajedno sa svojim bivšim učenikom počinje se baviti kriminalom – proizvodi teške droge kako bi prije svoje smrti financijski osigurao svoju obitelj.

5. Dexter

Dexter Morgan radi u policiji kao forenzičar. Ujedno je i serijski ubojica… Zvuči opako, zar ne? Ako niste dosad imali prilike gledati tu seriju, svakako je pogledajte.

6. Dosjei X 

Moramo li išta reći o jednoj od najpoznatijih i najgledanijih znanstvenofantastičnih serija ikad? Hm, pitamo se samo jesu li ikad zabrijali Mulder i Scully? Čini nam se da jesu u jednoj epizodi… 

7. Dr. House  

Serija koja je dobila sve moguće nagrade. I neponovljivi Hugh Laurie kao dr. Gregory House. U ovom slučaju reprize su dobrodošle!

8. Sense8

Zasad su snimljene dvije sezone intrigantne američke znanstvenofantastične serija, a najavljeno je da bi sljedeće godine serija trebala završiti. Nadamo se da će se producenti predomisliti…

9. Doctor Who 

I još jedna znanstvenofantastična serija – ali britanska. Dr Who ušao je u Guinessovu knjigu rekorda kao najduže prikazivana SF serija ikada! 

10. Hannibal

Glumac koji glumi strašnog ubojicu Hannibala - Mads Mikkelsen- fenomenalno je utjelovio legendarnog superinteligentnog, ali psihopatskog ljudoždera. Bi li prihvatila njegov poziv na chianti i jetrica?

Photo: None

Komentari 0