Stars

10 razloga zbog kojih jedva čekamo pogledati Oceanovih 8

U kina upravo stiže novi ljetni hit, u kojem će u nemoguću pljačku ovaj put krenuti samo žene. Jedva čekamo pogledati!

Plan je ukrasti dragocjenu Cartierovu ogrlicu s glumice koja će se pojaviti među bogatim i slavnim uzvanicima na godišnjem balu u Muzeju Metropolitan u New Yorku. Ekipu profesionalki koja se sprema izvesti taj naizgled nemogući pothvat predvodi Sandra Bullock, koja glumi sestru Dannyja Oceana, a u akciji joj se pridružuju Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Helena Bonham Carter i Rihanna. 
 

1. Malo povijesti

Originalni film Oceanovih jedanaest snimljen je 1960. a u glavnim ulogama bili Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. i Peter Lawford, svi pripadnici takozvanog Čopora štakora koji su se tako dobro poznavali da su s lakoćom improvizirali većinu dijaloga. 
U remakeu iz 2001. staru gardu zamijenili su George Clooney, Brad Pitt i Matt Damon, a slijedila su još dva nastavka. 
'Oceanovih 8' , međutim, nije remake remakea, nego kombinacija starih i novih ideja.
"Čujemo tihe odjeke onog što je bilo prije, ali to je potpuno samostalni film", tvrdi Cate Blanchett. 

 | Autor:

2. Igre gladi kao inspiracija

Redatelj Gary Ross režirao je i prvi film iz serijala 'Igre gladi' koji je pretvorio Jennifer Lawrence u superzvijezdu pa je shvatio da su junakinje golemi potencijal; žene očito vole filmove u kojima žene rasturaju.Tu je ideju odveo korak dalje i zamislio film u kojem glavni lik nije jedna, nego više žena. 


3. Gravitacija kao poveznica

Dok su zajedno snimali film 'Gravitacija', Sandra Bullock i George Clooney su u medijima objasnili kako odlično surađuju pred kamerama jer su privatno bliski kao brat i sestra. To je Rossa i scenaristicu Oliviju Milch potaknulo da zamisle da su Bullock i Clooney zbilja brat i sestra i tako je nastao lik Debbie Ocean. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

4. U zatvoru zbog prebrze vožnje?

Na početku filma vidimo da je Sandra Bullock, odnosno Debbie Ocean, u zatvoru odakle se nada izići na uvjetnu slobodu. Čovjek bi mogao pomisliti da je kaznu služila zbog prebrze vožnje, kad je 1994. izazvala kaos na ulicama Los Angelesa za volanom gradskog autobusa – naravno, u filmu 'Brzina'.

5. Različitost je namjerna

U filmu u glavnim ulogama nastupa osam vrlo različitih žena, različitog porijekla, i to je namjerno, objasnio je redatelj.
"Različitost nam je važna. Nadamo se da svijet izgleda tako,  a ne onako kako ga često prikazuje Hollywood", rekao je Ross.
Ali boja kože nije ono što određuje likove.
"Na primjer, nije presudno što je Constance, koju ja glumim, Azijatkinja. Ona je prije svega supervješta džeparošica", izjavila je Awkwafina.

 | Autor:

6. Tko je Awkwafina

Pravim imenom Nora Lum, kinesko-korejsko-američkog podrijetla, pjevačica je počela svirati trubu sa 11 godina i nastavila glazbenu naobrazbu, premda ju je tata nagovarao da bude kontrolorka leta ili inspektorica za meso. Prije pet godina proslavila se s pjesmom «My Vag» o ... jasno ti je, njezinoj vagini. Nakon tog vedro anatomskog projekta, snimila je prvi album «Yellow Ranger» na kojem je hit «Giant Margaritas», napisala vodič po New Yorku, sudjelovala u dokumentarcu o reperima azijskog podrijetla i u MTV-jevoj seriji «Girl Code», a onda je stigla uloga Constance.

7. Zvijezde među zvijezdama


U filmu se uz zvjezdanu glumačku postavu navodno pojavljuju i celebrityji svih vrsta, od Kim Kardashian, Kendall Jenner i Zayna Malika do tenisačice Serene Williams i modne urednice Anne Wintour, što zvuči sasvim moguće, s obzirom na to da se radnja odvija na Met Gali gdje se doista okupljaju svi slavni. No, redatelj je upozorio da mnogi snimljeni kadrovi nisu ušli u konačni film.


8. Danny Ocean je mrtav ...

Barem tako izgleda prema foršpanu: u jednom se kratkom prizoru vidi kako Sandra Bullock pije martini pred nadgrobnom pločom na kojoj piše da je Danny umro 2018.

 

 

The Met is their mark. #Oceans8

A post shared by Ocean’s 8 (@oceans8movie) on

 

9. ... ali Matt Damon nije

Glumac Matt Damon pojavljuje se u filmu samo na kratko.
"Moja je uloga tu da se objasni što je prije bilo, inače je potpuno sporedna. Ovdje se radi o ženskoj snazi, o tome što žene mogu", objasnio je Damon.
Ali publika nije zadovoljna. Po burnim reakcijama na društvenim mrežama jasno je kako ženama ne smeta što u filmu sudjeluje muškarac, nego što je to Damon. Glumac je, naime, ne baš diplomatski komentirao pokret #MeToo, naglašavajući kako u seksualnom napastovanju postoji «cijeli spektar ponašanja», a to nije dobro sjelo Alyssi Milano i Evan Rachel Wood koje su ga napale na Twitteru. Damon se poslije ispričao, ali ženska ga publika u ženskom filmu i dalje vidi kao uljeza kojeg se treba riješiti.

10. Negativac u filmu je ...

Damian Lewis, britanski glumac koji trenutačno igra glavnu ulogu u seriji «Milijarde», a proslavio se još u ratnoj seriji «Združena braća» i kao Nicholas Brody u «Domovini» gdje mu je partnerica bila Claire Danes.
Lewis sa suprugom Helen McCrory, kćeri Manon (11) i desetgodišnjim sinom Gulliverom živi u Londonu, a uglavnom snima u Americi.
- Svakih desetak dana letim kući da budem s svojima i nije uvijek lako, ali takav je posao – rekao je Lewis. 

Photo: Instagram

Komentari 0