Stars

10 posto žena sporije stari - a znanstvenici su otkrili zašto. Ukradi njihove tajne!

Znanstvenici s Harvarda su napravili istraživanje i doznali 3 tajne koje dijele mladolike žene. Nije riječ o botoksu već nečemu što svi lako možemo primijenjivati - što čekamo?!

Znanstvenici s Harvarda su se po nalogu kozmetičke kuće Olay ozbiljno pozabavili istraživanjem starenja kože žena u kojem su sudjelovale žene različite dobi. Oko 10 posto žena znatno sporije stari od ostalih, zaključili su istraživači i potom otkrili što je zajedničko tim ženama. Iako bismo rekli na prvu da je riječ o dobrim genima, zaključeno je da zapravo ključnu ulogu ovdje ima aktivnost gena koja ovisi o dobi, godišnjem dobu i bioritmu. Kako starimo, aktivnost gena se smanjuje, time i proizvodnja kolagena te se ubrzava starenje kože. Dobra vijest je da se na taj proces može utjecati životnim navikama i navikama u njezi kože. Pogledaj koja tri faktora mogu utjecati na aktivnost gena, koja su zajednička svim ženama iz onih sretnih 10 posto i - počni ih primijenjivati!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

One koriste kreme sa SPF-om
Oko 78 posto žena koje je istraživanje svrstalo u skupinu koja sporije stari redovito koristi kreme s SPF faktorom. Također, 35 posto žena koje su izbjegavale sunčanje starjele su sporije.

One piju puno vode
Žene koje su rekle da nemaju suhu kožu pokazivale su manje znakova starenja kože. I iako je ovdje ulogu odigrao njihov tip kože kao i okoliš u kojem žive, pokazalo se da je važnije to što su ne samo koristile hidratantna sredstva nego i to da su pile dovoljno tekućine. Brzo po hidratantnu kremu i čašu vode!

One sebe gledaju u pozitivnom svjetlu
Mladolike žene imaju i njguju pozitivan stav prema sebi. Oko 30 posto ispitanica čija je koža sporije starjela ga je iskazalo – ovo ti je valjda dobar razlog da prestaneš biti stroga prema sebi i naučiš se voljeti – napokon!

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0