Slojevitost i geometrija nove kolekcije Vedrane Mastele

Nakon uspješne debitantske kolekcije 'Destroyed Creation', koja je mladu diplomanticu TTF-a Vedranu Mastelu odvela na modne piste od Hrvatske, preko Latvije pa sve do Novog Zelanda, dizajnerica predstavlja novu kolekciju 'Pieces'.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić

Premijerno prezentirana na ovogodišnjem Fashion Incubatoru, kolekcija 'Pieces' sastavljena je od uglavnom haljina i topova, koji slojevito grade modele. Različiti dijelovi čine određeni odjevni predmet, a različiti odjevni predmeti čine cjelinu. Dizajnerica istražuje elemente iz prirode, od geometrije do raspadanja i destrukcije. Bazirana je na slojevitošću, transparentnošću, geometrijskim linijama i ručnim perforacijama u materijalima, oponašajući pritom strukture poput onih koje se mogu naći na lišću koje se raspada u jesen.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić

Prepoznatljiv Mastelin zričaj zapazio je žiri Fashion Incubatora, te je dizajnerici donio pozivnicu na sljedeći Cro-a-Porter, koji će se održati u proljeće 2014. godine.  Komadi iz kolekcije mogu se kupiti u trgovini Top u Tomićevoj ulici 4 u Zagrebu, a dizajnerica kontaktirati putem Not Just a Label-a. 

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Karmen Poznić

Komentari 0