1/9

Severina u kampanji Matije Vuice

Matija Vuica predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X' kojoj je zaštitno lice Severina.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Matija Vuica na modnoj sceni prisutna je od osamdesetih godina, no profesionalno se dizajniranjem počela baviti devedesetih godina koje su je definitivno etablirale kao jednu od najpopularnijih hrvatskih dizajnerica.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima, proslavili su Matijine haljine među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, a gotovo da i nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njenu haljinu.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Za zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju Lady X' izabrala je Severinu. Matija kaže kako je kostim za Lady X' priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako  Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugi put u bijelu labudicu, crnu udovicu, ili jednostavno elegantnu zavodnicu. Upravo je u Severini s kojom već dugo surađuje u njenim posebnim izdanjima, pronašla famoznu Lady X’, koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Kolekcija se, poput svih prethodnih, sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina po kojima je Matija poznata i za koje kaže kako danas ne može zamisliti da dizajnira išta drugo. Momenti kostimografije u prenaglašenim bokovima, ramenima ili volumenu donjeg dijela haljine, još više podcrtavaju vječnu želju svake žene za uskim strukom, a čipka u crnoj, bijeloj, zlatnoj i srebrnoj boji, perje i sjajni kamenčići, daju haljinama dozu luksuza koji svaku ženu pretvara u Lady X'.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Jurica Sertić

Komentari 0