09. rujna 2011.

ROBA osvaja mračnom i minimalističkom kolekcijom

1/8

Uspješni modni brend ROBA predstavio je novu kolekciju za jesen/zimu 2011./2012. pod upečatljivim imenom "ROBA.TO.DIE.FOR". Kolekcija odiše mračnom atmosferom i minimalističkim, ali odvažnim i ultrašik stilom koji se naslanja na prethodnu Deluxe za proljeće/ljeto 2011. Nimalo diskretnom sugestijom u samom nazivu i sa zdravom dozom samoironije TO.DIE.FOR ide korak dalje, prkosi počesto okrutnoj svakodnevnici i koristi je kako bi iz lošeg najprepredenijim trikovima duhovne alkemije i uz pomoć devet kozmičkih sila iznjedrila najviše i najbolje. Neki su prodali dušu vragu, a neki se uspravili i uz TO.DIE.FOR krilaticu odlučili poletjeti. 

 | Autor: Kolekcija je sazdana na kontrastima i njihovim kombinacijama. Sljubljivanjem grube vune s glatkom kožom ili nježne svile s debelim i hrapavim velurom nanizalo se dvadesetak odjevnih komada za predstojeća hladnija godišnja doba. Osim navedenog kontrasta u teksturama tkanina, igralo se i s površinama i oblicima - glatke i pune površine presjecaju prorezi, kod majica, ili rupe, kod džempera. Oblici odjevnih predmeta često su transformativni – pojedine majice i jakne se uz pomoć kožnih remenčića iz jednostavnih i ravnih modela u nekoliko poteza pretvaraju u bogate i nabrane.

Kolekciju čine tri osnovna elementa: bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear  izrađen iz kombinacije vune i kože.

Osnovni odjevni komadi poput majica, hlača, topova te kombinezona izrađenih od najfinijih vunenih i svilenih materijala jednostavnih su i delikatnih krojeva s diskretnim akcentima, poput zanimljivog vratnog izreza/proreza koji istovremeno ističu siluetu i otkrivanju dijelove  kože (majice rezane iznad pupka, bljesak dekoltea, leđa ili linije vrata npr). Njima su suprostavljeni ključni, karakterističniji komadi kolekcije tzv. outerwear poput predimenzionirane zimske jakne od finog vunenog tkanja i kože, te jakne i sakoi.

ROBA posebnu pažnju poklanja kultu malih kožnih jakni koje su posebnim tretmanom, pomacima u kroju i izboru vrste i načina na koji je koža obrađena postale najtraženiji 'it komadi' brenda, odnosno njegovi zaštitni znaci. Ovosezonska je mala crna jakna, za razliku od prijašnjih,  priljubljena uz tijelo i ženstvenija s tek pokojim grubljim detaljem poput metalnog zatvarača ili neobrađenog, sirovog ruba.

 | Autor: Lepezu TO.DIE.FOR haljina za predstojeću sezonu čine mini haljine s karakterističnim prorezima koji se ponavljaju na dekolteu i preko cijelih leđa, korzet haljine iz crne perforirane kože, komotne kožne mini haljine jednostavnih krojeva u nježnoj boji sljeza te tunike izrađene iz mrežaste kože s plisiranim detaljima.

U galeriji detaljnije pogledajte nove komade brenda ROBA...

Komentari 0