1/8

Pustinjska modna priča Jelene Holec

Mlada dizajnerica predstavlja ljetnu kampanju kolekcije "Herbarium", čiji su odjevni predmeti očišćeni od dosadašnjih kompleksnih krojeve te idealni za dnevne i večernje izlaske

Mlada nada hrvatske modne scene, dizajnerica Jelena Holec, predstavlja kampanju ljetne kolekcije „Herbarium“. Radi se o Jeleninoj novoj ready-to-wear liniji odjeće namijenjenoj festivalima, ljetnim okupljanjima i zabavama. Svoj apstraktni modni izričaj Jelena u novoj liniji ublažava te je u ovoj kolekciji uspjela postići idealan omjer nosivog i kreativnog, ali s njenim karakterističnim potpisom. Dizajnerica poznata po mističnim vizualima, ovoga puta donosi pravu vruću ljetnu kampanju u kojoj je pustinjiski moment Kalničkih pijesaka idealno zabilježio fotograf Zvonimir Ferina.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

"Ova kolekcija puno je jednostavnija od svih mojih prethodnih i predstavlja jedan novitet u mom radu. Pročišćena je od kompleksnih krojeva prijašnjih kolekcija, kako bi dobili jednu potpuno novu liniju vrlo nosive i svakodnevne odjeće. Modeli su idealni za festivale, ljetne šetnje i razna okupljanja i zabave, a prodavat će se u concept store dućanima u Zadru i Puli, te na Špancirfestu“, objasnila je mlada dizajnerica Jelena Holec.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

Kolekcija "Herbarium" rezultat je istraživanja skica i litografija floralnih elemenata koje su služile kao mediji u vrijeme dok nije postojala fotografija. Poigravanje sa slojevitošću i transparentnim momentima idealno odgovara za ljetno razdoblje, a bjelina podsjeća na čiste bijele podloge papirnih svezaka. Odjevni predmeti očišćeni su od dosadašnjih kompleksnih krojeva,ali je organski dizajn tekstila prisutan kao karakterističan potpis mlade Jelene Holec. Odjeća meko pada uz tijelo naglašavajući linije tijela, ali mu daje dovoljno slobode u kretanju i čini ju idealnom za dnevne, ali i večernje aktivnosti.

Photo: Zvonimir Ferina

Komentari 0