Prvi Kids Fashion Week u Hrvatskoj

Prvi tjedan mode namijenjen isključivo djeci održat će se ovoga travnja u Hypo centru u Zagrebu, a svoje dječje kolekcije po prvi puta predstavit će i Ivica Klarić, Zoran Aragović, Ana Maria Ricov te mnogi drugi.

Tjedan mode namijenjen isključivo djeci poseban je modni događaj koji se po prvi puta organizira na našim prostorima. Tijekom dva dana događanja, 25. i 26. travnja u Hypo centru u Zagrebu predstavit će se kolekcije domaćih i inozemnih brendova, te renomiranih hrvatskih dizajnera, a sve će biti u potpunosti posvećeno djeci.

 | Autor: Jelena Balić Jelena Balić

Da i klinci imaju stila i afinitet prema modi, odavno je poznata stvar. Dječja modna industrija se iz godine u godinu sve više razvija, a Hrvatska uz kvalitetne dječje tekstilce ima i brojne već renomirane te mlade talentirane kreatore koji još uvijek traže svoje mjesto na dječjem tržištu. Prošle godine održan je prvi dječji tjedan mode u Londonu, a ove godine vrijeme je da i Hrvatska pokaže koliko potencijala ima razvoj dječje modne industrije u Hrvatskoj.

 | Autor: Jelena Balić Jelena Balić

''Primijetili smo da postoji sve veća potražnja za dječjom modom u Hrvatskoj. S obzirom da već sedam godina intenzivno radimo s djecom i imamo preko 60 profesionalnih malih modela u našoj školi, odlučili smo da je sada idealno vrijeme za pokretanje pravog „malog“ fashion weeka. Ponuda dječje mode je velika, ali nekako manje poznata javnosti. Iz tog razloga odlučili smo pokrenuti prvi Kids Fashion Weekend i pokazati kakve sve modne priče postoje za naše djevojčice i dječake“ izjavile su glavne organizatorice Kids Fashion Weekenda Marina Budanko i Vlatka Smolčić Hokman.

 | Autor: Jelena Balić Jelena Balić

Kroz dva dana događanja organizatorice su pripremile brojne revije te ćemo po prvi puta na jednom mjestu moći vidjeti ponudu dječje mode u Hrvatskoj. Nove kolekcije prikazati će S. Oliver, Next, Froddo, Bambi, Benetton, modna kućica Dizzy i Davida's (brend dizajnerice Andree Cmrečki), a po prvi puta ćemo vidjeti i dječje kolekcije naših poznatih modnih dizajnera. Ana Maria Ricov, Juraj Zigman i Etna Maar već imaju iskustva u izradi dječjih kolekcija a na Kids Fashion Weekendu po prvi puta ćemo vidjeti dječje modne vizije renomiranih dizajnera Ivice Klarića, Zorana Aragovića i Shuza.

 | Autor: Jelena Balić Jelena Balić

Osim modnih revija organizatori su pripremili i razne popratne modne priče i nagradne igre, kao što su Kids makeover, te Dječja špica na kojoj će se održati i humanitarna dječja revija. Birat će se i najbolji stajlinzi mališana, a modno najkreativniju djecu čekaju posebne nagrade. Pripremaju se dva potpuno dječja modna dana s puno kreativnosti i zabave. U subotu, 22. ožujka u 12:00 sati u dvorani Brač u Hypo centru održan je i prvi javni casting za Kids Fashion Weekend. Oko stotinjak djece u razdoblju od 5 do 15 godina došlo je na casting kako bi postali prve male manekenske zvijezde u Hrvatskoj.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Jelena Balić

Komentari 0