26. prosinca 2015.

Priznajte, i vi provjeravate Facebook svog partnera!

Thinkstock.

Supruga slavnog kuhara Jamieja Olivera u jednom je intervjuu priznala kako redovito provjerava telefon i e-mail svog supruga, ne bi li se uvjerila da joj je vjeran. Sasvim iskreno, direktno i jasno, odgovorila je na novinarsko pitanje osjeća li se sigurno znajući da njezin slavni suprug često komunicira sa ženama. “Da, provjeravam njegov e-mail. Provjeravam njegov Twitter. Provjeravam njegov telefon i čini se da je sve u redu”, izjavila je.

Gospođa Oliver, inače uspješna poslovna žena i bivši model, žena koja se po svemu sudeći ne bi trebala brinuti da li je muž vara, priznala je tako na glas nešto što radi gotovo svaka žena.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ako svoje istraživačke sposobnosti možete držati pod kontrolom, u smislu da se igrate detektiva tek s vremena na vrijeme, a ne svakodnevno, mislim da ne radite ništa loše. To vam je kao kada osjećate da ćete se prehladiti pa popijete Maxflu ili Andol C, čisto preventivno kako se ne biste razboljeli. Tako i kad provjeravate njegove mailove, provjeravate ih čisto preventivno, na brzinu, tek toliko da vam srce bude na mjestu. Nikad ne znate što se može dogoditi, možda imate veliku guzu, a njemu je bed reći vam to, možda ima ženu i posvojenu bebu iz Somalije, možda je izvanzemaljac, možda je gay, možda je princ ili bogati nasljednik ili je jednostavno seronja koja vas vara. Sve je moguće!

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Inače, istraživanja su pokazala da su žene sklonije ljubomori i provjeravanju partnerovih poruka, nego muškarci. Oko 60 posto njih provjerava sve vrste partnerovih poruka - SMS, e-mail i Facebook. Isto radi upola manji broj muškaraca, njih 33 posto, jer kako kažu poštuju ženinu privatnost. Muškarci jednostavno nisu takvi analitičari kao mi žene. Mi smo paranoične, intuitivne, i uvijek na oprezu. Uhođenje, ako baš moramo upotrijebiti tu ružnu riječ u nedostatku boljeg prijevoda za engleski to stalk, nam je stoga prirodno urođeno, a da ne spominjem koliko je zabavno i koliko možete postati dobre u tome. Neću odavati tajne, ali vjerujte mi, neke bi se moje prijateljice na temelju svojih stalkerskih sposobnosti komotno mogle zaposliti u CIA-i.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Nadalje, istraživanja su pokazala i da su svaka deseta žena, te oko šest posto muškaraca, putem interneta istraživali prošlost svog partnera. To je pogotovo bezazleno. Googlanje novog dečka je sasvim OK. Dečki su čak ponosni kad im to priznate. Kroz osmijeh će vam reći „A da? Googlala si me? I što si našla?“ - „Tebe pijanog na podu".Osjećate li sarkazam u mom glasu? Naime, u većini slučajeva, na kraju ne nađete ništa zanimljivo, nažalost ili na sreću, no kao što kao što sam rekla, to samo čini stalkanje normalnim.

Komentari 0