1/13

Prekrasna kolekcija H&M Conscious Exclusive

Conscious Exclusive kolekcija 2016. s lakoćom spaja duh povijesti sa suvremenošću.

Lansirana paralelno s izložbom Fashion Forward - 300 godina mode u Muzeju primijenjene umjetnosti, kojoj odaje počast, kolekcija prenosi ideju slikarske, profinjene elegancije. H&M-ov tim dizajnera uronio je u muzejske kolekcije arhivske mode kako bi pronašao ključne artikle iz posljednja tri desetljeća visoke mode. Rezultat je suvremena, umjetnička kolekcija puna duše, progresivna, osviještena i doista jedinstvena.

Kolekcija će biti dostupna u približno 180 trgovina širom svijeta i Online od 7 travnja.

 | Autor: H&M H&M

"Izrađena od inovativnih održivih materijala i bogato ukrašena kolekcija koja se sastoji od slojeva, oblika i tekstura, a zaokružena je intenzivnim dekorativnim modnim dodacima i nakitom nadahnutim art- deco-om,” kaže Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor u H&M. Lagana i lepršava silueta vrti se oko bogatih haljina, umjetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi unose dašak iznenađenja i pretvaraju haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom diči se mramornim printom, dok je lepršava haljina ukrašena isječkom Botticellijeve Tri gracije. Kratke haljine i široke bluze odišu nonšalantnom profinjenošću i stvaraju električni i eklektični spoj između sadašnjosti i prošlosti.

 | Autor: H&M H&M

“Jedan od meni omiljenih artikala iz ove kolekcije je asimetrična mini haljina nadahnuta slikom Gustavea Moreaua. Obožavam tu kombinaciju osviještenosti, održive tkanine i starih slika. Sjajno je imati održivu odjeću koja je i dalje spremna za izlazak na crveni tepih,“ kaže Julia Restoin Roitfeld, lice kampanje.

 | Autor: H&M H&M

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, reciklirani lan i mješavine Tencela te nove inovativne materijale kao što su biseri i imitacija dragog kamenja, izrađeni od recikliranog stakla i Denimita − materijala proizvedenog od recikliranog iznošenog trapera. H&M je prva modna kuća koja se njime koristila. Novost na ovogodišnjem lansiranju Conscious Exclusive su tri vjenčanice – gozba lepršavosti i ukrasa materijalizirana u bajkovitim, nabranim linijama za mladenku koja želi biti lijepo odjevena i osviještena. H&M je ekskluzivni pokrovitelj izložbe "Fashion Forward - 300 godina mode" u Muzeju primijenjene umjetnosti. Glavni kustos izložbe je Pamela Golbin.

Photo: arhiva

Komentari 0