Predstavljen novi MINI

Svjetska premijera treće generacije MINI-ja održana je u ponedjeljak 18. studenog u Oxfordu u MINI tvornici. Na prvi pogled – novi MINI uz neznatne razlike. No i nije baš tako. U odnosu na prethodnu generaciju karakterizira ga optimizirani stil, funkcije i performanse.

 | Autor:

Tržišna premijera novog MINI-ja predviđena je u proljeće 2014. kada će se predstaviti novo izdanje ovog originalnog premium mališana. Novi MINI zadržao je i dalje svoj snažni emocionalni dizajn kao i optimalni balans između potrošnje goriva i zabave u vožnji koju pruža. Može se pohvaliti s inovativnom mrežnom tehnologijom i pametnom funkcionalnošću; krasi ga također značajan napredak u području udobnosti, sigurnosti, opreme, kvalitete materijala. Ovaj novi generacijski model, sada je više nego ikada prije, pravi predvodnik u svojoj klasi.

Vanjski dizajn oplemenjen je karakterističnim dizajnerskim elementima kao što su šesterokutna rešetka hladnjaka, prednja i stražnja svjetla široko obrubljena kromom. Završni detalji naglašavaju sofisticiranu prirodu novog modela; pet vanjskih boja, krov u kontrastnoj boji kao opcija bez dodatne naplate.

 | Autor:

Kompromisa nije bilo ni u pogledu sigurnosti. Karoserija je izrađena od visokočvrstih čelika, dok standardna oprema uključuje prednje i bočne zračne jastuke, zračne zavjese, sigurnosne pojaseve na svim sjedalima, ISOFIX pričvršćenje za dječje sjedalice, Run Flat indikator i aktivan poklopac motora koji štiti pješake u slučaju naleta vozila. Za sigurniju i opušteniju vožnju noću po prvi puta u klasi MINI donosi prednja svjetla i svjetla za maglu izvedena u LED tehnologiji.

 | Autor:

Dugačak popis standardne i dodatne opreme uključuje senzore za kišu, parkirne senzore, električni stakleni krov, krovne nosače, električno grijane i preklopive vanjske retrovizore, vanjske i unutarnje retrovizore s funkcijom protiv zasljepljivanja, grijanje sjedala, 2-zonski automatski klima uređaj, stražnji spojler John Cooper Works dizajna, veliki izbor dekorativnih krovova i vanjskih retrovizora, MINI navigacijski sustav, MINI Radio Visual Boost i brojne druge.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: None

Komentari 0