Predstavljanje brojnih poznatih domaćhi modnih brendova

Borovo Startas & Borosane, Obekei, Marmelo, Toxicat i Emma&Nala Jewelry modni su brendovi koji će se u organizaciji Be4trenda i JAM-a, udruge za promicanje hrvatske umjetnosti i međukulturnog dijaloga, predstaviti na modnoj reviji na prvom Tjednu dizajna Zagreb u subotu, 26. travnja, s početkom u 20 sati.

Startas tenisice, ručno izrađene platnene i kožne tenisice s gumenim đonom, tenisice su koje obožavaju Hrvatice i Hrvati. Osim što su nezaobilazna obuća svih generacija, hrvatski proizvod iz Vukovara dobitnik je i nekoliko nagrada koje potvrđuju kvalitetu ovog brenda. Najnovije modele legendarnih Startasica i Borosana moći ćete vidjeti na reviji koja je otvorena za sve posjetitelje.

 | Autor:

Splitska dizajnerica Katarina Smolić svojom je prvom kolekcijom dala naslutiti da će njezin brend Obekei biti hit na hrvatskoj modnoj sceni. Njezina odjeća ima nevjerojatno ležeran prizvuk, kvalitetno je izrađena i nadasve originalna. Nakon uspješne kolekcije Golden Brigade, koju je u veljači predstavila fantastičnom kampanjom, Katarina će predstaviti novu kolekciju Opposite of Black 14. u kojoj je naglasak stavljen na bijelu boju i oslikanu svilu.

 | Autor:

Marmelo je prepoznatljiv te pomno promišljen proizvod izrađen u limitiranom broju primjeraka. Koloplet različitih oblika i kože kao dominantnog materijala uspješno je podcrtan 'dodatnim začinima' poput pluta ili metala što naposljetku kreira neobične, a istodobno iznimno praktične modne dodatke koji apostrofiraju žensku ljepotu. Marmelo kao brend postoji već tri godine, a od tada značajno niže sve veći broj klijenata i suradnji s eminentnim imenima domaće modne scene.

 | Autor:

Toxicat i njezina prva kolekcija odjeće ‘A (symmetric) gameplay' udovoljava svakoj mladoj ženi, neovisno o njezinom stilskom izričaju. Sloboda kombiniranja, igra geometrije, monokromatski tonovi, funkcionalnost te udobnost odraz su kolekcije iza koje stoji mlada i talentirana dizajnerica Lia Stazia (Željka Molnar). Osim što je školovana modna dizajnerica, Lia je blogerica i stilistica. Dizajnirala je nakit koji je predstavila na Fashion Weeku Zagreb, a bila je i dio dizajnerskog dvojca koji stoji iza imena Vintage Faith. Dizajnerica je inspiraciju za novu kolekciju potražila u geometrijskim oblicima, jednostavnosti te spajanju mekanih i udobnih materijala akromatskih boja tvoreći upečatljivu i prepoznatljivu igru simetrije i asimetrije.

 | Autor:

Sve ono što ne mogu nositi na sebi, a sviđa mi se, preselim na vrat, ponekad ruku. Recimo narančasta za majicu nije izbor, ali za ogrlicu već jest. Volim pomaknute kombinacije boja i materijala, malo čak nepraktične stvari, možda mrvicu agresivne, ali samo mrvicu, s dozom humora pa čak i ironije”, izjavila je dizajnernica nakita Sonja Žigić, poznatija pod imenom Emma&Nala Jewelry.

Osim modne revije, na Tjednu dizajna Zagreb moći ćete posjetiti i vikend buvljak u dvorištu Laube, 26. i 27. travnja u trajanju od 11 do 19 sati.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: None

Komentari 0