Pravila za prebolijevanje bivšeg koja morate prekršiti

Internet je prepun članaka sa savjetima kako preboljeti bivšeg, a iako sam vam i ja savjetovala kako uspješno napraviti isto, ipak postoje pravila koja me dovode do ludila jer su potpuno besmislena. Ovo su top pravila za slomljena srca koja morate prekršiti ili ste ih sigurno prekršili, ali ste se sramili priznati.

1. Ne zovite bivšeg partnera

Stručnjaci će vam reći kako je normalno da nakon prekida pomislite na bivšeg svako malo, no kako ga nipošto ne smijete zvati jer između ostalog sigurno nemate o čemu pričati.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Budimo realne, svaka od nas je bar jednom pokleknula čarima slanja hejterskih poruka u PMS-u, patetičnih poruka u dva ujutro u alkoholiziranom stanju ili raznježenih poruka kada vas ona reklama s psićima podsjeti na njega. Stoga, slobodno mogu zaključiti kako je ovo pravilo neprovedivo.

Zašto prekršiti ovo pravilo?

Pretpostavka da s osobom s kojom smo bili u vezi nemamo više o čemu razgovarati nije sasvim točna. Veza podrazumijeva i prijateljstvo, a prijatelj, bio on bivši ili ne, je netko s kim uvijek možete otići na pivu. Ok, nekim bivšim dečkima redovito želim razbiti tu bocu pive o glavu, ali to je tema za neke druge članke. Kao drugo, i možda najvažnije,  ako već ne možete biti s njim, onda ga barem možete tu i tamo iskoristiti za kakvu uslugicu u stilu: „Bok, kako si? Joj,  znaš, da li bi mi možda mogao...?“ Naravno da uvijek mogu!

2. Nemojte svaku promjenu raspoloženja objavljivati na Facebooku

Stručnjaci su zaključili kako ljudi previše dijele svoje emocije na ovoj društvenoj mreži te kako to nije uredu jer Facebook nije zamjena za dnevnik. Štoviše, ističu kako nije poželjeno objavljivati dvosmislene statuse koji se tiču bivšeg jer će se isti u njima odmah prepoznati.

Zašto prekršiti ovo pravilo?

Molim vas, sve to radimo! Objavljivanje statusa na fejsu je zabavno i što onda ako se on prepozna u statusu? Big deal! 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

3. Ne mijenjajte naglo frizuru

Što može biti gore od toga da ste sami? Da ste sami i da imate groznu frizuru“, reći će vam stručnjaci i savjetovati kako ne biste trebali posezati za drastičnim promjenama izgleda.  

Zašto prekršiti ovo pravilo?

Rečenica: „Što može biti gore od toga da ste sami? Da ste sami i da imate groznu frizuru“  je prije svega jako uvredljiva jer podrazumijeva da je bivanje singl nešto loše. Biti sama i osamljena nisu jedno te isto ili kako bi rekla moja prijateljica: "Ja nisam sama, samo nisam u vezi". Bivanje singl može biti jednako uzbudljivo iskustvo, baš kao i ono bivanja u u vezi. A što se tiče odlaska frizeru, promjena boje kose ili rezanje šiški čine malu promjena, a opet puno znače. Uostalom, nijedna žena se nije ošišala na ćelavo zbog prekida. Ok, osim Britney!

Mijenjanje frizure nakon prekida je super, kao i recimo stajanje ispred zida punog štikli. Jednostavno se u nekom trenu uhvatiš kako držiš sedam pari štikli koje su ti naslagane preko glave. Sve ti pada po podu, a ti se smiješ i bar na kratko se osjećaš kao da je sve opet savršeno jer imaš novu frizuru, novu prekrasnu haljinu iz Zare koja je bila 400 kn, a ti si je našla za 150 kn, dva nova para štikli i totalno si fabulous.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

4. Ne ulijećite u novu vezu

Stručnjaci će savjetovati kako si nakon prekida moramo dati vremena i preboljeti osobu s kojom smo bili u vezi.

Zašto prekršiti ovo pravilo?

Dotični stručnjaci sigurno nikad nisu čuli za termine „fuck buddies“ i „rebound frajer“. Da, treba uzeti malo vremena za sebe i ponovno naučiti živjeti svoj život kroz termin „ja“, a ne „mi“. No,  upravo zato si moramo udovoljavati, i to ne samo u štiklama i haljinama, nego i orgazmima. Svaka žena zaslužuje pošten orgazam i niti jedan muškarac, bio on bivši ili sadašnji, ne bi trebao stajati na putu da to ostvari. Ako pak niste za one nigh standove, "rebound dečko" je super solucija. Jer čak i ako ste singl te dalje volite svog bivšeg, zaslužujete da netko ode s vama na kavu, u kino, zagrli vas i zadovolji na koji god način vam je potrebno.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

5. Ne trudite se ostati dobra prijateljica s bivšim

"Ni slučajno nemojte razmišljati o prijateljstvu s bivšim“, reći će vam stručnjaci. No, meni se to čini kao pretjerano generaliziranje.

Zašto prekršiti ovo pravilo?

Da, s nekim bivšim dečkima ne treba ostati prijateljica jer je to jednostavno nemoguće, pogotovo ako se radilo o toksičnoj vezi u kojoj je dotični bio zlostavljač. Međutim, s nekim bivšim dečkima je to moguće. Nekada se bivši dečki pretvore u  najbolje prijatelje koji su uvijek tu. Oni su kao Forrest Gump. Uostalom, tu je i ona grupa bivših s kojima ste u kontaktu jer ih možete iskoristiti (vrati se na pravilo broj 1) ili su pak savršen trač materijal za kave s frendicama.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Pravila su tu da se krše, stoga cure navalite!

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0