Povijest umjetnosti inspirira modu budućnosti

H&M s ponosom najavljuje suradnju s Musée des Arts Décoratifs odjelom muzeja Louvre u Parizu. Nova H&M Conscious Exclusive kolekcija, inspirirana arhivima muzeja, bit će dostupna 7. travnja kada će svoja vrata otvoriti i izložba Fashion forward - Three centuries of fashion. Julia Restoin Roitfeld, pariška umjetnička direktorica, stilska čudotvorka i zagovornica održivosti, predstavljat će kampanju.

Počašćena sam što sam odabrana za ambasadoricu ovog projekta. Mislim da je kreiranje kolekcije inspirirane poviješću umjetnosti i mode izvanredna ideja. Posebice ako su kreacije rađene od inovativnih, održivih materijala koji predstavljaju budućnost mode“,rekla je Julia Restoin Roitfeld. Poznata po svom izrazito osobnom smislu za stil, Julia je oličenje lakog, savjesnog i modernog izričaja.

 | Autor:

Za ovu Conscious Exclusive kolekciju dizajnerski je tim H&M-a blisko surađivao s muzejom kako bi pronašli inspiraciju u stoljećima starim modnim kolekcijama, ali i umjetničkim djelima velikih umjetnika kao što je Gustave Moreau. Glamurozna linija modernih svečanih odjevnih predmeta prožeta je osjetnim šarmom i estetskim nasljeđem povijesti.

S ovom smo kolekcijom došli na novu razinu održivosti. Radili smo s novim i inovativnim materijalima kao što su perlice i imitacije dragog kamena napravljene od recikliranog stakla i Denimitea, materijala koji se pravi od recikliranog rabljenog trapera te smo stvorili suvremen stil prožet sofisticiranim šarmom“,rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

 | Autor:

H&M bit će ekskluzivni pokrovitelj nadolazeće izložbe koja će sadržavati i odabrane predmete iz H&M-ove arhive, uključujući i jedan kroj iz prve H&M-ove dizajnerske suradnje i to one s Karlom Lagerfleldom iz 2004. i jedan kroj iz nove kolekcije Conscious Exclusive.

Cijela kolekcija, sačinjena od odjeće i modnih dodataka za žene, bit će dostupna od 7. travnja u oko 180 trgovina diljem svijeta i online.

Photo: None

Komentari 0