Portanova Fashion Incubator objavio natječaj

Portanova Fashion Incubator, najutjecajnije i prvo nacionalno natjecanje mladih modnih dizajnera, raspisuje javni natječaj za petnaestu sezonu.

Novost ovog natječaja je da će u njemu po prvi put sudjelovati dizajneri do 35 godina. Nakon dva selekcijska kruga, u finalu na osječkoj pisti Portanova Fashion Incubatora vidjet ćemo najbolje od najboljih po izboru stručnog žirija koji će dizajnere odabrati na natječaju otvorenom od 30. lipnja do 18. rujna 2015. Prijave za prvi krug natječaja vrše se isključivo putem online obrasca dostupnog na www.fashion-incubator.hr

 | Autor:

U ovoj sezoni odlučili smo proširiti dobnu granicu koja je osim kvalitete radova zapravo jedini selekcijski kriterij”, kaže Lidija Pihler YUNIKU, koordinatorica dizajnera i članica stručnog žirija. “Uvažit ćemo prijave dizajnera starosti između 19 i 35, a ne kao do sada do 29 godina. Razlog ovome je vrlo jednostavan – odgovaramo na potrebe novih generacija, molbe za pomicanje dobne granice primamo već tri sezone

 | Autor:

Pored Lidije Pihler YUNIKU, za selekciju zaduženi su dizajner Teo Perić, urednica Grazie Selma Terlević i modni urednik Petar Trbović. Pred njima je izazov da odaberu one koji će na najbolji način odgovoriti na zanimanje modne i najšire javnosti koja prati ovaj osječki događaj – tko su novih pet talenata s Incubatora?

 | Autor:

Portanova Fashion Incubator jedinstvena je prilika za neka nova modna imena da krenu stopama sada već afirmiranih kolega kao Juraj Zigman, Ivan Alduk ili Sonja Lamut, a koji su prve korake napravili upravo na osječkoj pisti. Specifičnost ovog natjecanja čije će se finale održati u trgovačkom centru Portanova je u tome da organizatori finalistima pokrivaju sve troškove koji nastaju pri postavljanju revije – produkciju scenografije, modele, šminkere, frizere, smještaj i PR, a autora pobjedničke kolekcije nagradit će s gotovinskim iznosom od 10 000 kuna i pozivnicom za nastup na Cro a Porteru.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0