09. lipnja 2014.

Poetry Cafe, mjesto gdje će poezija živjeti 24 sata dnevno

1/7

U Kordunskoj ulici, otvoren je Julius Meinl Poetry Cafe. Na videu pogledajte kakav je ugođaj u mjestu koje je idealno za sve umjetnike, boeme, ali i sve ljubitelji poezije.

Dočekali smo i to! U Kordunskoj ulici, u prostoru Kinoteke, otvoren je Julius Meinl Poetry Cafe, lokal u kojem će svoje mjesto pronaći umjetnici, boemi, ali i svi ljubitelji poezije i lijepih stihova. Poetry Cafe je vrhunac velike kampanje branda Julius Meinl i njihovog Poetry projekta u kojem je predstavljena sva ljepota i vrijednost poezije u životu običnih ljudi, ali i svojevrsna oaza mira u kojoj će posjetitelji u ispijanju jutarnje kave tražiti bijeg od svakodnevice.

 | Autor:

U oslikavanju Poetry Cafea sudjelovala su tri studenta s akademije likovnih umjetnosti, a koliko su njihovi vizuali uspješni i koliko su uspjeli dočarati Poetry projekt imali su se priliku uvjeriti glumci Andrej Dojkić, Nera Stipičević, Nikša Kušelj, Marijana Mikulić, Kristina Krepela i Marija Borić, fotografkinja Mara Bratoš, književnica Sanja Pilić, glumica Katarina Baban i djevojke iz glazbenog dvojca Meritas.

 | Autor:

Julius Meinl Poetry Cafe je nastavak lijepe priče branda Julius Meinl, koja je počela 3. ožujka 2014. godine Poetry projektom, zanimljivom i edukativnom kampanjom u kojoj su građane željeli potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u cijeloj njenoj ljepoti. Nastavak kampanje uslijedio je na Međunarodni dan poezije 21. ožujka 2014., kada je Julius Meinl odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga je 21. ožujka u 255 lokala diljem Hrvatske u kojima se točila Julius Meinl kava, valuta plaćanja bila poezija te je na taj dan preko 22.000 ljudi platio Julius Meinl kavu svojim stihom, poezijom.

 | Autor:

Voditeljica i domaćica otvaranja Poetry cafea bila je poznata TV i radijska voditeljica Antonija Blaće, za glazbenu kulisu zadužen je bio Kristijan Beluhan, dok je odličnu monodramu ‘Ispit savjesti’ izveo glumac Robert Kurbaša i svojim nastupom oduševio sve okupljene. Poetry Cafe će i u budućnosti organizirati zanimljiva glazbena gostovanja, ali i noći poezije s poznatim glumcima i umjetnicima te razna kulturna događanja na radost svih posjetitelja. Tijekom otvorenja predstavljeno je i 12 autora čije stihovi krase zidove Poetry Cafea, a koji su putem Facebooka imali priliku predložiti svoje stihove i biti dio stvaranja ovog mjesta uživanja u poeziji. O interesu i želji da sudjeluju u ovoj lijepoj priči pokazuje i činjenica da se sa svojim stihovima prijavilo preko 800 autora.

 

Učitavam video...

 

U galeriji pogledajte više fotografija...

Komentari 0