25. travnja 2013.

Picnite bic i osvojite 10.000 kn!

1/16

Carlsberg Croatia, sa svojim brendom Somersby, i Centar Kaptol predstavili su zanimljiv projekt: „Pic The Bic“. Riječ je o natječaju za oslikavanje 15 gradskih bicikala. Osim mogućnosti osvajanja unikatnog bicikla, troje sretnih sudionika osvajaju vrijedne novčane nagrade. Prijave za natječaj moguće su od 26. travnja na portalu Budi.IN.

 | Autor:

Polazišna tema za idejno rješenje i jedini uvjet za sudjelovanje u natječaju je korištenje nekog od elemenata iz vizualnog identiteta brenda Somersby kao što je prepoznatljivo Somersby drvo, jabuka ili pak žuta i zelena boja logotipa. Uz moderatoricu Ivu Šulentić, natječaj su predstavile naša poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović i Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia.

 | Autor:

Oslikaj bicikl i osvoji 10.000 kn!

Najboljih 15 oslikanih Somersbike bicikala bit će predstavljeno 14. lipnja na izložbi u Centru Kaptol, a autore tri najbolja rješenja, prema ocjenjivačkom sudu, očekuju nagrade u bruto iznosu od 10.000 kuna za prvo, 7.000 kuna za drugo i 5.000 kuna za treće mjesto. Sudionici natječaja koji ne osvoje jednu od tri novčane nagrade, ovo će ljeto privlačiti mnoštvo pogleda gdje god „biciklirali“ jer im bicikli ostaju u vlasništvu.

 | Autor:

Da je bicikl mnogo više od prijevoznog sredstva pokazat će i naši poznati dizajneri, umjetnici i ostali kreativci od kojih će svaki u svom stilu dekorirati dodatnih 5 gradskih bicikala. Uz Aleksandru Dojčinović, ovog će se zanimljivog dizajnerskog zadatka primiti akademski slikar i konceptualni umjetnik Saša Šekoranja, glumica Marija Borić, dizajnerski dvojac ELFS, te dizajner nakita Nenad Sovilj, koji su na predstavljanju podržali projekt.

 | Autor:

"Nemam još nikakve ideje kakvog će dizajna biti moj model bicikla, ali pridržavati ću se u svakom slučaju zadanih boja i uvjeta. Vjerujem da će svatko od nas napraviti najbolje što zna i to u svom stilu, tako da bude prepoznatljiv bicikl. Jako mi je dobra ova akcija, inače podržavam sve što se tiče prirode, zdravog života, a toga je sve više i više", izjavila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

 | Autor:

Natječaj počinje u petak, 26. travnja 2013. objavom poziva za sudjelovanjem, a prijave i dostava idejnih rješenja za oslikavanje bicikala, odvijat će se do 13. svibnja putem našeg portala gdje će biti objavljen obrazac za pristup natječaju. Ocjenjivački sud u sastavu predstavnika organizatora imat će zadatak do 20. svibnja odabrati 15 najboljih čijim će autorima ili autorskim timovima biti dodijeljeni bicikli za oslikavanje prema prijavljenim idejnim rješenjima. 

 | Autor:

"Na naš model bicikla namjeravamo primijeniti neki od naših postojećih printeva po kojima smo i prepoznatljivi. Smatramo da je to najbolji način da sebe uklopimo u jednu ovakvu priču. Ja sam privatno u potrazi za jednim dobrim i kvalitetnim biciklom, tako da mi se ovaj natječaj super poklopio", objasnio je Ivan Tandarić, dio dizajnerskog dvojca ELFS.

 | Autor:

Poznata voditeljica Iva Šulentić također je oduševljena idejom projekta. Smatra da povezuje dvije stvari na kojima bi svi trebali raditi: voziti bicikle i biti kreativni. Privatno i sama vozi bicikl i smatra je po ovom lijepom i toplom vremenu bicikl najbolje prijevozno sredstvo za po gradu.

U galeriji detaljnije pogledajte ostatak fotografija s predstavljanja "Pic The Bic"​ natječaja...

Komentari 0