1/7

Perforirani uniseks topovi Vedrane Mastele

Poželjni "uništeni" topovi modne dizajnerice Vedrane Mastele sada su dostupni i pripadnicima muškog spola, a dodatnim perforiranjem, apliciranjem i ručnim bojanjem pretvaraju se u statement unikate svojih vlasnika i vlasnica.

 | Autor: Karmen Poznić/Oblak Photography Karmen Poznić/Oblak Photography Kolekcija "Destroyed Creation" diplomirane modne dizajnerice Vedrane Mastele upravo dobiva svoj uniseks nastavak. Mini serija gornjih odjevnih predmeta za pripadnike oba spola Mastelin je fokus za proljeće/ljeto 2013., kojim će ujedno upotpuniti i zaključiti Destroyed ideju već pomno istraženu u međunarodno izloženoj diplomskoj kolekciji.

 | Autor: Karmen Poznić/Oblak Photography Karmen Poznić/Oblak Photography Proljetnu kolekciju čine majice i topovi s ručno rađenim perforacijama na različitim pamučnim tkaninama. Kao osnovni komad predstavljeni su monokromatski crni i bijeli uniseks top/t-shirt. Ručnim bojanjem, dodatnim perforiranjem te elementima od umjetne kože isti se transformiraju u limitirana izdanja u dodatnim tonovima dostupnim na zahtjev klijenata.

 | Autor: Karmen Poznić/Oblak Photography Karmen Poznić/Oblak Photography „Kao temeljni odjevni predmet, majice su nešto što će uvijek biti prisutno i dostupno u mojem radu. Upravo predstavljene ideje razvijajat će se, nadograđivati i mijenjati s dolaskom novih. Nove konkretne razrade već su u planu, uz što upravo pripremam suradnju na kolekciji nakita sa Selmom Štrkljević Mravak, dizajnericom sada već vrlo poznatog branda Little Wonder“, zaključuje dizajnerica.

 | Autor: Karmen Poznić/Oblak Photography Karmen Poznić/Oblak Photography Mastelin rad prepoznat je i nagrađivan još za trajanja studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dizajnerica 2008. godine osvaja nagradu za najbolji studentski rad  na području modnog dizajna u sklopu izložbe hrvatskog dizajna 0708, izlaže u HDD galeriji i na Influence Mediterranean fashion festivalu u Kopru, a 2011. godine postaje jedna od finalistica Triumph Inspiration Awards-a. Paralelno započinje s dubljim promišljanjem o destrukciji krojeva i tkanina, nakon čega njezina diplomska kolekcija "Destroyed Creation" postiže uspjehe na Habitus Baltija međunarodnom natjecanju u Rigi te ID International Emerging Fashion Awardsima na Novom Zelandu, na koji odlazi kao jedina hrvatska finalistica 2012. godine. 

 | Autor: Karmen Poznić/Oblak Photography Karmen Poznić/Oblak Photography Hrvatski ljubitelji mode prvi su imali priliku pogledati i isprobati kolekciju u sklopu modnog sajma Fashion.hr Industrija, dok je serija Mastelinih (tada isključivo ženskih) topova izložena i na manifestaciji Dan D. Mastela se može pronaći i kontaktirati putem Not Just A Labela te društvene mreže Facebook.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije kampanje...

Photo: Karmen Poznić/Oblak Photography

Komentari 0