07. listopada 2013.

Ove jeseni zagrebačke ulice bit će ispunjene trkačima

Sara Renar voli trčati jer se tako opušta, Iva Ciglar je profesionalna sportašica koja trči i kada ne trenira, a poznati glumac, Slavko Sobin trči gradom jer mu je to najjednostavnije i jer ga to ispunjava. Svi troje su članovi Nike+ Run Cluba Zagreb koji je svečano otvoren krajem rujna.

 | Autor:

Zaljubljenici u mogućnosti koje nam pruža naše tijelo, u rekreaciju, sport, trčanje, zasigurno će za sebe pronaći mjesto u ekipi koja čini Nike+ Run Club Zagreb. Smješten u samom centru Zagreba, u Plesnom centru Zagreb, u Ilici 10, predstavlja zajednicu zaljubljenika u slobodu pokreta i dobrobiti koje pokret čini ljudskom tijelu, ali i duhu.

 | Autor:

Većina trkača ima svoje popularne, omiljene rute na kojima trči, kao i draži dio dana kada se odluče na trčanje. Mnogi odlaze trčati u parkove, u prirodu, velik broj građana grada Zagreba trči savskim nasipom, no ne i Slavko Sobin. Ovaj 28-godišnji glumac kaže za sebe da je osoba koja voli odgađati stvari i da zato najradije trči gradskim ulicama.

 | Autor:

Ne volim organizirano ići trčati, sjedati u automobil, voziti se do nekog parka pa tamo ciljano ići trčati. Tip sam koji je spreman cijeli dan odgađati takve akcije. Stoga mi je najjednostavnije obuti tenisice, trenirku, majicu i izaći iz kuće u trku te tako nastaviti. Nemam rute koje trčim. Prostor na kojem trčim jest Knežija pa sve od tamo nadalje prema centru Zagreba i šire. Nisam tip ni koji si postavlja ciljeve., trčim jer me to opušta, tada ne ponavljam tekst uloge koju igram, ne razmišljam o poslu ni sekunde. Trčanje mi dođe kao prava relaksacija i održavanje kondicije koja je za moj posao važna. Zato mi je bila genijalna ideja postati dio priče Nike+ Run Cluba Zagreb i  trčati s ekipom koja, kao i ja, voli gradske rute'', izjavio je Slavko.

 | Autor:

Osim Slavka Nike+ Run Clubu Zagreb priključila se i hrvatska košarkašica Iva Ciglar koja, kako kaže najviše voli trčati ujutro ili navečer: „To je moje idealno vrijeme za trčanje jer sam tada sama, malo je ljudi vani i uistinu se napunim energijom trčeći u ta doba. Sportašica sam pa je trčanje dio mog profesionalnog života, ali i veliki dio privatnog. Kada smo van sezone, odnosno kada nemam utakmice, treninge i nemam obveze prema klubu trčim u nekom svom organiziranom tempu. Svaki si put zadam neku rutu. Nije to ništa vremenski određeno, više se fokusiram na udaljenosti i onda mi kada sljedeći put odem na trčanje cilj bude pretrčati više, dalje, srušiti taj svoj „rekord“ od ranije“, ispričala je Iva te dodala kako zimi ne voli trčati, a i nema toliko vremena jer je tada sezona i više je profesionalno fokusirana na treninge i trčanje.

 | Autor:

Članovi Nike+ Run Cluba Zagreb okupljaju se srijedom u prostorijama Plesnog centra Zagreb, u Ilici 10, odmah iza Nikeove trgovine gdje se druže, izmjenjuju iskustva te uz stručno vodstvo trče zadane rute po gradu. U tim rutama odlučila je uživati i hrvatska pjevačica Sara Renar koja tvrdi da je za nju trčanje užitak, ali i obaveza koju ne želi propustiti.

 | Autor:

''Trčanje je moja meditacija, pa mogu reći da je to moj oblik meditacije u pokretu. Mnogo radim s ljudima i tijekom dana sam obavljajući posao arhitektice, pjevačice, a i nakon angažmana u kazalištu puna dojmova, ponekada i stresa te se trčanjem 'praznim'. Tada sam sama sa sobom, a to mi treba. Nerijetko si i trčeći pustim radne verzije skladbi na kojima radim pa tako uočim što bih voljela napraviti drugačije, čime sam zadovoljna. Uglavnom trčeći slušam glazbu koja mi daje ritam, dodatno me opušta. Trudim se trčati barem dva do tri puta tjedno, a ljeti i češće. Najradije trčim navečer i naspi na Savi je lokacija gdje sam najčešće u trku, iako mi je jako drag i park Maksimir. Poslije trčanja sam odmorna i „očišćena“, kao u zenu“, pojasnila je Sara.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije..

Komentari 0