17. ožujka 2014.

Otvoren Akamaru – japanski restoran s tradicionalnim jelima

Borna Filić/Pixsell.
1/12

Akamaru donosi najveću ponudu originalnih japanskih jela u središtu Zagreba – Jelena Veljača i Senka Bulić među prvima uživale u tradicionalnim japanskim jelima

Svi ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3. Na svečanom otvorenju brojni uzvanici, među kojima i Jelena Veljača, Senka Bulić i Ankica Dobrić, imali su priliku među prvima u japanskom ambijentu uživati u brojnim jelima japanske kuhinje, kao i domaćoj publici do sada manje poznata, tradicionalna japanska jela. Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i predstavnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, gdin. Mitsuhiko Shinomiya i gradonačelnik Grada Zagreba gdin. Milan Bandić.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL

Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo japanskih namirnica a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL

Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat svoje je 10. godišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; “Azuma” smještenom na poznatom Alexanderplatzu te “Sachiko Sushi” na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati sa bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL

Autentični japanski interijer i atraktivna ponuda japanskih jela koja će redovito biti obogaćena novitetima, poput japanske teppanyaki grill ploče oduševit će brojne ljubitelje japanske kuhinje ali i turiste kojima će Akamaru, zbog atraktivne lokacije postati nezaobilazna kulinarska adresa Zagreba.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Kako bi se upoznali sa rafiniranim okusima japanske kuhinje, Akamaru je u povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka do kraja mjeseca svim gostima pripremio i promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0