0 prikaza 26. travnja 2013.

Osvojite 10.000 kuna ili unikatni bicikl!

1/14

Somersby i Centar Kaptol pozivaju kreativce da gradskom biciklu daju novu dimenziju u sklopu natječaja za oslikavanje bicikala „Pic The Bic“. Ukupno 15 Somersbike bicikala bit će oslikano prema odabranim idejnim rješenjima te predstavljeno na izložbi u lipnju, dok autore tri najbolja rada očekuju novčane nagrade.

 | Autor: Carlsberg Croatia sa svojim brendom Somersby i Centar Kaptol predstavili su danas „Pic The Bic“, natječaj za oslikavanje bicikala.

Riječ je o natječaju namijenjenom svim profilima umjetnika i dizajnera kao i studentima dizajna, arhitekture, primijenjene umjetnosti i srodnih studija, a cilj je oslikavanje ukupno 15 gradskih bicikala prema prijavljenom idejnom rješenju. Polazišna tema za idejno rješenje i jedini uvjet za sudjelovanje u natječaju je korištenje nekog od elemenata iz vizualnog identiteta brenda Somersby kao što je prepoznatljivo Somersby drvo, jabuka ili pak žuta i zelena boja logotipa.  

 | Autor: Uz moderatoricu Ivu Šulentić, natječaj su predstavile naša poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović i Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia.

 | Autor: Da je bicikl mnogo više od prijevoznog sredstva pokazat će i naši poznati dizajneri, umjetnici i ostali kreativci od kojih će svaki u svom stilu dekorirati dodatnih 5 gradskih bicikala. Uz Aleksandru Dojčinović, ovog će se zanimljivog dizajnerskog zadatka primiti akademski slikar i konceptualni umjetnik Saša Šekoranja, glumica Marija Borić, dizajnerski dvojac ELFS, te dizajner nakita Nenad Sovilj, koji su na današnjem predstavljanju podržali projekt.

Natječaj počinje u petak, 26. travnja 2013. objavom poziva za sudjelovanjem, a prijave i dostava idejnih rješenja za oslikavanje bicikala, odvijat će se do 13. svibnja putem portala Budi.IN. Ocjenjivački sud u sastavu predstavnika organizatora imat će zadatak do 20. svibnja odabrati 15 najboljih čijim će autorima ili autorskim timovima biti dodijeljeni bicikli za oslikavanje prema prijavljenim idejnim rješenjima.

Najboljih 15 oslikanih Somersbike bicikala bit će predstavljeno 14. lipnja na izložbi u Centru Kaptol, a autore tri najbolja rješenja, prema ocjenjivačkom sudu, očekuju nagrade u bruto iznosu od 10.000 kuna za prvo, 7.000 kuna za drugo i 5.000 kuna za treće mjesto. Sudionici natječaja koji ne osvoje jednu od tri novčane nagrade, ovo će ljeto privlačiti mnoštvo pogleda gdje god „biciklirali“ jer im bicikli ostaju u vlasništvu.

Termini i rokovi natječaja:

  • 26.04.2013. Objava poziva na natječaj
  • 13.05.2013., do 12.00h Rok za prijavu na natječaj i slanje idejnih rješenja za oslikavanje bicikala u elektronskoj formi (pdf format ne   veći od 15MB, rezolucije 300 dpi, do A3 formata) / prijave idu preko portala Budi IN
  • 20.05.2013. Objava 15 odabranih idejnih rješenja
  • do 25.05.2013. Autori odabranih 15 idejnih rješenja preuzimaju neoslikane bicikle u Centru Kaptol 
  • do 10.06.2013. Dostava oslikanih bicikala u Centar Kaptol
  • 14.06.2014. Objava dobitnika i dodjela prve tri nagrade / otvorenje izložbe

Na natječaj za oslikavanje bicikala „Pic The Bic“ možete se prijaviti ovdje.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije s predstavljanja natječaja „Pic The Bic“...

Komentari 0